3 decembrie 2023
Chisinau
Sport

Cea mai bună tenismenă din Moldova, exclusă din echipa de FED-Cup

Loading
Sport Cea mai bună tenismenă din Moldova, exclusă din echipa de FED-Cup
Cea mai bună tenismenă din Moldova, exclusă din echipa de FED-Cup
vdovenco

Foto: romaniatenis.ro

 

Anastasia Vdovenco a de­clarat că a fost exclusă din echipa de FED-Cup fără a i se oferi vreo explicaţie. De partea cealaltă, oficialii fo­rului național de resort au anunţat că tenismena nu a fost exclusă, iar decizia de a nu o include în lot a fost – nici mai mult, nici mai puțin – bine gândită şi argu­mentată.

 

Federaţia Moldovenească de Tenis a anunţat recent lotul pen­tru meciurile din grupa a 3-a valorică a FED Cup. Pe listă nu se regăseşte Anastasia Vdoven­co, cea mai bună tenismenă din Moldova în ultimii patru ani.

“Sincer, nu ştiu, dar acolo e familia Helbet, tatăl care este vi­cepreşedintele Federaţiei şi fiica sa, care e tenismenă. Probabil că vor să o promoveze pe Helbet să joace la un nivel superior. Iniţi­al mi s-a propus, iar ulterior ni­meni nu m-a anunţat că nu mai e nevoie de mine şi am aflat prin terțe persoane, prin intermedi­ari. Ca să fiu sinceră, nu cunosc care este adevăratul motiv. Cu Marina Tauber nu am vorbit şi nu vreau să fac asta. Nu voi încer­ca să vorbesc, pentru că iniţial mi s-a propus să joc. În continuare nu voi iniția nici un fel de discuţii până când ea însăși nu va dori să vorbească”, a declarat tenismena Anastasia Vdovenco.

Într-un comunicat publicat pe site-ul federaţiei naționale de profil, preşedinta Marina Tauber a declarat că decizia în cauză ar fi una bine gândită şi argumenta­tă, fără a menţiona însă motivele sau argumentele.

“Speculaţiile pe tema “Anast­asia Vdovenco a fost exclusă din echipa naţională” nu pot fi înţe­lese de către mine. Nimeni nu a exclus-o pe Anastasia Vdovenco din naţionala Moldovei şi nici atitudinea FTM faţă de ea nu s-a schimbat. Decizia de a nu o inclu­de pe Anastasia în componenţa naţionalei din acest an a fost bine gândită şi argumentată. Totuşi, trebuie să vedem şi partea poziti­vă a lucrurilor. Situaţia creată re­prezintă o şansă pentru tinerele talente”, se arată în comunicatul de presă.

După acest scandal, din solida­ritate cu Anastasia Vdovenco sau nu, realitatea este că cea mai bine clasată tenismenă moldoveancă în ierahia mondială, Alexandra Perper, a refuzat să mai evolueze pentru Moldova.

Federaţia națională de pro­fil anunţase că din lotul pentru FED Cup vor face parte Daniela Ciobanu, Iulia Helbet, Alexandra Zaicenco și Vitalia Stamat.

Moldova va juca în grupa a 3-a valorică din zona euro-africa­nă a FED Cup în perioada 11-16 aprilie. Meciurile vor avea loc în Muntenegru.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand