7 decembrie 2023
Chisinau
Vocea copiilor

Elevi din Chişinău au fost premiaţi la un concurs de robotică

Loading
Vocea copiilor Elevi din Chişinău au fost premiaţi la un concurs de robotică
Elevi din Chişinău au fost premiaţi la un concurs de robotică
concurs-robotica

Foto: trm.md

 

Două echipe de elevi din Chi­şinău, antrenați în domeni-ul tehnologiei şi roboticii, au fost premiaţi cu trofee pentru designul robotului şi pentru lucru în echipă în ca­drul competiţiei internaţio­nale FIRST LEGO League din Estonia.

 

Acesta este cel mai important eveniment în domeniul tehnologiei şi roboticii pentru elevi. Concursul se desfăşoară în 80 de ţări, la care participă anual peste 230 de mii de elevi.

La competiția din Tallinn au participat 42 de echipe din Estonia, Letonia, Suedia, Ucraina și Moldo­va. Echipele noastre au demonstrat performanțe excelente, care au fost înalt apreciate de juriul concursu­lui.

Echipa „RoboJunior” de la Li­ceul Teoretic „Ion Creangă”, mun. Chişinău, antrenori – Viorica Juc şi Lilia Mihălache, campioana FIRST LEGO League Moldova, a obținut în Estonia premiul întâi pentru Lu­cru în echipă.

Iar echipa „RoboRangers”, Cen­trul Republican pentru Copii şi Ti­neret ARTICO, antrenor – Florin Cazac, clasată pe locul întâi în pro­ba tehnică la FIRST LEGO League Moldova, a obținut în Estonia pre­miul întâi pentru Designul Robotu­lui, categoria Strategie și Inovație.

Scopul acestei competiții este sporirea interesului tinerilor pen­tru știință, tehnologie, inginerie și matematică și motivarea acestora să urmeze o carieră în aceste dome­nii.

Ediția națională FIRST LEGO League a avut loc în Moldova pe 20 februarie, la eveniment au partici­pat 13 echipe de elevi cu vârste între nouă și 16 ani, de la zece instituții educaționale din țară.

Participarea echipelor în cadrul FIRST LEGO League Estonia a fost posibilă grație suportului fi­nanciar din partea Proiectului de Competitivitate al USAID, compa­niei StarNet, Asociaţiei Naţionale a Companiilor din Domeniul TIC, Ministerului Educației și a resurse­lor acumulate în cadrul unei cam­panii de finanțări colective.

Competiția este un eveniment anual, organizat în cadrul Progra­mului de studiere a roboticii în in-stituțiile educaționale din RM „RO­BOCLUB”, lansat în martie 2014.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand