5 martie 2024
Chisinau
Social

Inspecții la fabricile Samsung în urma numărului mare de decese

Loading
Social Inspecții la fabricile Samsung în urma numărului mare de decese
Inspecții la fabricile Samsung în urma numărului mare de decese
samsung-fabrica

Foto: playtech.ro

 

În ultimii ani, la fabricile Samsung și ale partenerilor săi au fost înregistrate nu­meroase cazuri de cancer, bolnavi cronici și decese. Din păcate, abia acum a acceptat gigantul sud-coreean o serie de inspecții ce vor fi defal­cate pe mai mulți ani, scrie playtech.ro.

 

În urma unei înțelegeri sem­nate de oficialii Samsung cu rep-rezentanții angajaților bolnavi și ai familiilor lor, în următoarea perioadă vor avea loc mai multe inspecții ale condițiilor de muncă în fabricile de cipuri și dispoziti­ve electronice de afişare a date­lor. Inspecţiile vor fi conduse de un profesor expert în legislația muncii, protecția și sănătatea muncii.

Același profesor va selecta și restul membrilor echipei. Inițial, inspecțiile vor fi desfășurate pe o perioadă de trei ani, cu posibili­tatea extinderii pe alți trei ani. În același context, oficialii Samsung au admis că vor publica mai multe detalii despre substanțele chimice folosite în fabricile sale. În plus, vor deschide o clinică pentru angajați.

Aceste măsuri vin la aproximativ patru luni după ce Samsung a creat un fond special de 85,8 milioane de dolari pentru compensarea familii­lor angajaților bolnavi.

Pe de altă parte, grupurile de activiști care protestează faţă de condițiile de muncă din fabricile gigantului sud-coreean nu sunt deloc mulțumiți de ce se întâm­plă, mai ales când organizațiile guvernamentale din teritoriu oferă subvenții semnificative companiei și certificări care nu sunt ancorate în realitate.

Din cauza respectivelor certifi­cări, acordate atât fabricilor proprii ale Samsung, cât şi ale celor peste 80 de parteneri afiliați, inspecții drastice nu au fost efectuate nici­odată până acum. Același grup de protestatari afirmă că Guvernul sud-coreean îi motivează pe cei de la Samsung să mascheze astfel de incidente, cu scopul de a-și păstra certificările și de a elimina posibi­litatea unor investigații indepen­dente. Până acum au murit în total 70 de oameni, iar peste 200 s-au îmbolnăvit grav la fabricile Sam­sung. Primul deces a fost înregis­trat în 2007, când un muncitor de la o fabrică de cipuri Samsung, cu numele Hwang Yu-mi, a murit de leucemie la vârsta de 22 de ani.

Partea cea mai ciudată din aceas­tă poveste este că reprezentanţii Samsung refuză să accepte vreun grad de vină în tot acest scandal. Ei afirmă că, deși gradul de radiații și chimicale din fabricile respective sunt peste media normală, se află totuși sub limita legală.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand