8 decembrie 2023
Chisinau
Sport

Interes maxim pentru Maratonul Internaţional de la Chişinău

Loading
Sport Interes maxim pentru Maratonul Internaţional de la Chişinău
Interes maxim pentru Maratonul Internaţional de la Chişinău
chisnau-marathon

Foto: totalmedia.md

Cu două luni înainte de Maratonul Internaţional de la Chişinău, deja s-au înregistrat peste 1.000 de sportivi. 

 

Organizatorii susțin că, spre deosebire de anul trecut, inte­resul a devenit mai mare după ce maratonul a fost inclus în calendarul oficial al Asociaţiei Internaţionale de Maratoane şi Curse de Distanţă.

În această lună, Moldova a devenit cel de-al 121-lea mem­bru al AIMS, care reuneşte pes­te 400 de curse de maraton în întreaga lume.

Maratonul Internaţional de la Chişinău a primit acest sta­tut după ce un reprezentant al Asociaţiei Internaţionale de Maratoane şi Curse de Distanţă a vizitat ţara noastră pentru a inspecta şi măsura traseul.

„Ei au confirmat că mara­tonul a fost aprobat şi acum suntem pe calendarul curse­lor internaţionale de maraton. Persoana care va participa la evenimentul de la Chişinău va putea fi considerat, oficial, ma­ratonist”, a spus organizatorul Dmitri Voloşin.

Cel de-al doilea Maraton In­ternaţional găzduit de Moldova va avea loc pe 17 aprilie. Eveni­mentul din capitală va cuprinde patru probe, însă cea mai aştep­tată este cea de 42 de kilome­tri pe străzile orașului. Până în prezent, și-au anunțat partici­parea la competiție peste 1000 de sportivi din toate colţurile lumii. La Chişinău vor ajunge sportivi chiar și din Japonia sau Noua Zeelandă.

Conform organizatorilor, cel mai tânăr participant va avea cinci ani, iar cel mai în vârstă va fi un reprezentant al Finlandei, care are 71 de ani.

„Este ceva frumos. Abia îi aş­teptăm la noi în ospeţie pentru a vedea cât e de frumos la noi. Vrem ca ei să participe la acest maraton, după care să relateze despre eveniment în ţările lor”, a spus directorul Maratonului, Roman Ştirbu.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand