11 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Georgienii sunt interesați de experiența CNSM în implementarea Școlii sindicale

Loading
Без рубрики Georgienii sunt interesați de experiența CNSM în implementarea Școlii sindicale
Georgienii sunt interesați de experiența CNSM în implementarea Școlii sindicale
georgia-cnsm

Foto: sindicate.md

 

Conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a avut, pe22 februarie, o întrevedere cu Gocha Alexandria, vice-președinte al Federației Sin­dicale din Georgia.

 

Părțile au făcut un schimb de opinii pe marginea activității sin­dicale în contextul situației social-economice și politice din cele două țări, punând în discuție un șir de subiecte de interes comun, cum ar fi proiectele de instruire sindicală, recrutarea membrilor, constitui­rea și funcționalitatea platformei societății civile și dezvoltarea par­teneriatului social.

În special, Gocha Alexandria s-a arătat interesat de experiența sindicaliștilor moldoveni în imple­mentarea Școlii sindicale din Mol­dova, menționând oportunitatea preluării acestei practicii de către georgieni.

În alt context, vicepreședintele Federației Sindicale din Georgia a manifestat interes și față de sis­temul de pensii din țara noastră. „Pornind de la faptul că acest su­biect constituie o preocupare actu­ală pentru Georgia, un schimb de informații și experiență în acest sens ar fi binevenit”, a menționat Alexandria.

La rândul lor, Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, și Nico­lae Suruceanu, secretar confederal al CNSM, și-au exprimat deschide­rea de a acorda suportul necesar, solicitat de colegii din Georgia.

La finalul întrevederii, părțile au convenit asupra continuării și intensificării relațiilor de colabo­rare între organizațiile sindicale din cele două țări.

 

Departamentul mass-media și relații internaționale

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand