28 februarie 2024
Chisinau
Social

Calitate în educaţie prin responsabilitate socială

Loading
Social Calitate în educaţie prin responsabilitate socială
Calitate în educaţie prin responsabilitate socială
educatie

Foto: agora.md

 

Un proiect de lege pentru ratificarea unui acord de grant dintre ţara noastră și Aso-ciația Internațională pentru Dezvoltare, axat pe realizarea proiectului „Fortificarea capacităților Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME)”, a fost aprobat recent de Guvern. 

 

Acordul prevede contractarea unui grant în valoare de 365 de mii de dolari americani pentru consolidarea calității și utilizarea statisticilor educaționale. Acestea din urmă vor servi la luarea deciziilor de management la diferite niveluri şi la promovarea unui mediu favo­rabil pentru dezvoltarea responsabilităţii sociale în domeniul educației din ţara noastră.

Obiectivele sus-menţionate urmează a fi atinse prin deschiderea accesului la date și încurajarea su­pravegherii de către cetățeni a serviciilor de educație.

Activităţile realizate prin intermediul acestui grant vor sprijini în mod direct reformele în curs de desfășurare prin consolidarea capacității Ministeru­lui Educației. Totodată, acestea vor ajuta autoritățile raionale și instituţiile de învăţământ să utilizeze pe deplin noul Sistem Informațional de Management în Educație pentru luarea deciziilor de educație bazate pe dovezi și implementarea inițiativelor mai largi de date accesibile.

În cadrul proiectului respectiv vor fi întreprinse acțiuni pentru fortificarea capacităților statistice și analitice, îmbunătățirea calității și a fiabilității date­lor prin SIME și măsuri privind deschiderea datelor în sectorul educației.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand