27 februarie 2024
Chisinau
Sport

Rușii și americanii ar putea rata Olimpiada de la Rio de Janeiro

Loading
Sport Rușii și americanii ar putea rata Olimpiada de la Rio de Janeiro
Rușii și americanii ar putea rata Olimpiada de la Rio de Janeiro
olympic-games-rio-2016

Foto: liontrustproperty.com

 

Sportivii din Rusia şi cei din Statele Unite ale Ame­ricii ar putea rata Jocurile Olimpice de la Rio. În timp ce atleţii ruşi au fost sus­pendaţi de federaţia inter­naţională, americanii se tem de virusul Zika şi ar putea să renunţe la Olim­piadă.

 

 

Federaţia Internaţională de Atletism a publicat lista sportivi­lor ruși care nu au voie să partici­pe la nici o competiție sub egida forului mondial, în urma scanda­lului de dopaj.

Lista conține numele a pes­te 4.000 de atleți, iar cei mai importanți sportivi ruși interziși sunt Elena Isinbaeva, dublă cam­pioană olimpică şi triplă campi­oană mondială la săritura cu pră­jina, Serghei Şubenkov, campion mondial şi european în exerciţiu în proba de 110 metri garduri, dar şi Ana Cicerova, campioană olimpică la săritură în înălţime.

Astfel, unii dintre cei mai buni atleţi ruşi nu vor participa la Jo­curile Olimpice de la Rio.

Şi sportivii din Statele Unite ale Americii ar putea rata com­petiţia din Brazilia, care va avea loc în această vară.

Comitetul Olimpic din SUA a anunţat că ar putea interzice de­plasarea sportivilor la Rio, dacă nu vor fi luate măsuri de protec­ţie împotriva virusului Zika.

Anterior, preşedintele Comi­tetului Internaţional, Thomas Bach, a anunţat că Olimpiada de la Rio se va disputa, în pofida faptului că 22 din cele 27 de regi­uni din Brazilia sunt afectate de virusul Zika, care a provocat deja trei decese în America de Sud.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand