5 martie 2024
Chisinau
Sanatate

Ceaiuri aromate pentru serile de iarnă

Loading
Sanatate Ceaiuri aromate pentru serile de iarnă
Ceaiuri aromate pentru serile de iarnă
ciai

Foto: sabona.by

 

Luna februarie este ul­tima lună de iarnă, însă anume acum organis­mul este slăbit și ușor puteți răci. Cel mai bine e să faceți profilaxie, adică să folosiți ceaiuri care întăresc imunita­tea.

 

Ghimbir

 

Cu ajutorul ghimbirului, puteţi face o cură anti-răceală foarte eficace, mai ales dacă începeţi tratamentul încă de la primele simptome. Aveţi nevoie de ½ litru apă, ½ li­tru suc de mere natural, 4 rondele de ghimbir proaspăt sau două linguriţe de ghimbir ras, o linguriţă de cuişoare, miere şi lămâie. Fierbeţi apa şi sucul de mere împreună cu ghimbirul şi cuișoarele până la primul clocot, apoi reduceţi focul şi lăsaţi pe aragaz 20 de minute. Filtraţi amestecul şi consumaţi băutura cu miere şi lămâie.

 

Tei

 

Folosit adesea pentru a tra­ta gripa, bronşita, stările febrile şi durerile de gât, teiul vă poate asigura şi un somn odihnitor. Îl puteţi prepara sub formă de infu­zie, dintr-o linguriţă de plantă la o ceaşcă de apă fierbinte. Lăsaţi recipientul acoperit 10 minute, strecuraţi şi beţi două-trei ceşti pe zi, îndulcite cu miere şi cu adaos de suc de lămâie. Teiul este ideal pentru a înlătura simptomele ră­celii şi pentru a vă oferi un somn relaxant.

 

Salvie

 

Eficace împotriva oboselii, a urmărilor răcelilor rebele din se­zonul rece şi a astmului, salvia are proprietăţi antiseptice, produce o uşoară dilatare a bronhiilor şi cal­mează tusea astmatică. Adăugaţi una-două linguriţe de plantă la o cană (250 ml) de apă fierbinte, păstraţi ceaiul acoperit 15-20 de minute, apoi filtraţi. Poţi bea două căni pe zi, imediat după masă.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand