8 decembrie 2023
Chisinau
Social

Riscuri pentru viaţa şi sănătatea oamenilor

Loading
Social Riscuri pentru viaţa şi sănătatea oamenilor
Riscuri pentru viaţa şi sănătatea oamenilor
riscuri

Foto: cna.md

 

Instituirea moratoriului asupra controalelor de stat ce vizează calitatea produselor şi ser­viciilor, sănătatea publică, dar şi respectarea normelor sanitare, de protecţie a muncii, împotriva incendiilor va expune unor riscuri periculoase viaţa şi sănătatea oamenilor. Această opinie este exprimată în avizul for­mulat de reprezentanţii Confederaţiei Naţio­nale a Sindicatelor din Moldova la proiectul Legii privind moratoriul asupra controlului de stat.

 

În aviz se mai menţionează că prin instituirea aces­tui moratoriu vor fi afectate condiţiile de asigurare a prevenirii îmbolnăvirilor, de protejare şi promovare a sănătăţii populaţiei şi de îmbunătăţire a calităţii vie­ţii. În context, reprezentanţii CNSM au înaintat unele propuneri de completare a proiectului sus-menţionat, prin care au solicitat, în mod repetat, excluderea In­spectoratului de Stat al Muncii şi a Serviciului de Su­praveghere de Stat a Sănătăţii Publice de sub incidenţa Legii privind controlul de stat asupra activităţii de în­treprinzător.

De menţionat că Guvernul a elaborat şi aprobat recent un proiect de lege privind instituirea unui moratoriu asupra controlului de stat pentru o peri­oadă de trei luni. Documentul urmăreşte limitarea intervențiilor abuzive ale organelor de control faţă de persoanele fizice și juridice care desfășoară activitate de întreprinzător.

Scopul proiectului este şi de a permite să fie asigu­rat un cadru favorabil pentru dezvoltarea mediului de afaceri, optimizarea legislativă şi instituţională a con­troalelor de stat.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand