28 februarie 2024
Chisinau
Varia

Cum să ne protejăm iarna de traume

Loading
Varia Cum să ne protejăm iarna de traume
Cum să ne protejăm iarna de traume
copii-iarna

Foto: radiocluj.ro

 

Traumele în timpul iernii la copii, dar şi la adulţi, cresc cu 30% faţă de sezo­nul cald.

 

Acestea se datorează nea­tenţiei şi mai ales distracţiei de care au parte aceştia în timpul iernii, când zăpadă este mul­tă, iar gerul aspru te pătrunde până la oase. Copiii însă nu dau atenţie deloc la aceste condiţii meteorologice şi astfel se poate întâmpla că frigul şi îngheţul să le creeze probleme, cum sunt, de exemplu, degerăturile la mâini şi la picioare. În lunile de iarnă cu zăpadă, copiii ies des la joacă, la săniuş, la schi sau pati­noar. Practicarea acestor spor­turi le poate cauza şi anumite traume care uneori necesită spitalizare.

Metode de protejare a copi­lului în timpul iernii:

• Pentru a nu suferi de hipo­termie, copilul trebuie îmbrăcat cât mai gros.

• Faţa copilului trebuie prote­jată de frig cu o crema de pro­tecţie.

 

 

• El trebuie învăţat ca să se sprijine pe o parte în momen­tul când este pe cale să cadă. Patinajul este periculos pentru copil, el trebuie supravegheat şi obligat să respecte anumite nor­me de siguranţă. Dintre aces­tea, cele mai importante sunt: folosirea unor patine adecvate, haine uşoare, dar călduroase, respectarea regulilor de patinaj şi metodelor de prevenire a că­derilor, oferite de un instructor.

• Un termos cu ceai cald îi va fi de folos afară să se încălzească şi, în acelaşi timp, să-şi poto­lească setea.

Cel mai sigur mod de a-ţi proteja copilul de traume în timpul iernii este să fie supravegheat cu atenţie când se recreează afară.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand