7 decembrie 2023
Chisinau
Social

Fără copilărie din cauza părinţilor şi a educaţiei moderne

Loading
Social Fără copilărie din cauza părinţilor şi a educaţiei moderne
Fără copilărie din cauza părinţilor şi a educaţiei moderne
copii-calculator

Foto: businessinsider.com

 

Constatăm cu multă întris­tare că societatea modernă, prin mijloacele media pe care le deţine, distruge copilăria celor mici, îi maturizează îna­inte de vreme. Din nefericire, majoritatea părinţilor, fie din inconştienţă, fie din ignoran­ţă, fie din prostie, îşi împing copiii spre o maturizare pre­coce, văduvindu-i de cele mai frumoase clipe ale vieţii.

 

În viaţa unui om, copilăria are o importanță deosebită. În copilărie, copilul îşi structurează un anume echilibru psihic şi moral, în struc­tura lui sufletească se statornicesc anumite trăiri, dar şi anumite reac­ţii faţă de anumite momente critice. În momentele de deznădejde, la răs­crucea unor evenimente ale vieţii, omul instinctual apelează la struc­tura lui sufletească formată încă din copilărie. În această poveste, vina majoră stă în dreptul părinţi­lor. Îndeosebi fetiţele sunt cele mai provocate de acest flagel, prin felul în care sunt educate, îmbrăcate, ce programe vizionează, ce modele le sunt prezentate, ce muzică ascultă etc., etc.

Mulţi părinţi sunt „încântaţi” de maturitatea copiilor lor, de felul în care imită „marile vedete moderne” (pentru care, în proporţie de 99%, propria lor viaţă este un eşec şi un dezastru). Dacă părinţii nu vor lua seama la ce educaţie oferă copiilor, dacă nu veghează cu înţelepciune felul în care copiii îşi aleg reperele şi modelele, vor plânge cu amar mai târziu, când lucrurile se vor îndrep­ta cu mare greutate. Puţini sunt acei care astăzi reuşesc cu discernământ să  evite manipulările din partea marilor corporaţii prin intermediul mass-media. Pe lângă faptul că ne lăsăm manipulaţi, suferim şi conse­cinţele pe propria piele, pe sănătate sufletească. Copiii sunt cei mai afec­taţi şi riscă să aibă o viaţă nefericită din cauza unor eşecuri în educație.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand