8 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Un copil a mișcat sufletește pe un lider de sindicat

Loading
Без рубрики Un copil a mișcat sufletește pe un lider de sindicat
Un copil a mișcat sufletește pe un lider de sindicat
fscm

Foto: fscm.md

 

La final de an, Federația Sindicate­lor din Comunicații a primit o scri­soare emoționantă de la o elevă din clasa a VI-a din localitatea Cricova. Mama ei e șefa oficiului poștal din localitate. În ultimul timp, familia ei se confruntă cu probleme financiare și femeia vrea să plece peste hotare.

 

Iată conținutul scrisorii: „De la Moș Cră­ciun aș dori să-i aducă sănătate tăticului meu, care recent a suferit o intervenție chi­rurgicală la Spitalul Oncologic. Iar pe dom­nul Pîrgaru îl rog să o convingă pe mama mea, Lilia Nicolaescu, să nu abandoneze serviciul poștal. Ea vrea să ne ofere o viață mai bună și în ultimul timp tot mai des vorbește despre o eventuală plecare peste hotare. Eu știu că ea muncește din plăcere la poștă. Curaj și răbdare tuturor și, mai ales, multă sănătate”. (Valeria Nicolaescu)

Ion Pîrgaru, președintele FSCM, a fost mișcat de această destăinuire și a hotărât să facă o vizită la Cricova. În primul rând, i-a dat Valeriei o diplomă și un premiu pentru participarea la concursul „Un cadou pentru Anul Nou”. Apoi a discutat cu Lilia Nico­laescu despre planurile ei de viitor și a în­cercat să o convingă precum că locul unei mame e lângă copiii săi.

Lilia Nicolaescu lucrează în cadrul servi­ciului poștal de 20 de ani. A promis că se va gândi foarte mult înainte de a face acest pas, dar s-a plâns că îi este greu să întrețină singură două fete și pe soțul bolnav.

„Am discutat în familie. Nu pot să-i las acum, când au mare nevoie de mine. Copiii trebuie sprijiniți. Valeria e la vârsta de tre­cere și are nevoie de susținere. Sper din tot sufletul să se însănătoșească soțul și ne va fi mai ușor”, a spus șefa oficiului poștal din Cricova.

Iar cât privește scrisoarea adresată dom­nului Pîrgaru, Valeria a recunoscut că are mare încredere în el, încredere ce a fost câștigată de-a lungul anilor. „De mai multe ori am participat la concursuri, am obținut locuri premiante sau am fost laureată. Am observat că sunt apreciată și așa a apărut încrederea în domnul Pîrgaru. Iar lucrurile personale pot fi destăinuite doar unei per­soane pe care o consideri apropiată”, a re­cunoscut Valeria.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand