4 martie 2024
Chisinau
Без рубрики

Sindicatul „Demnitate” cere oprirea violenţei faţă de poliţişti

Loading
Без рубрики Sindicatul „Demnitate” cere oprirea violenţei faţă de poliţişti
Sindicatul „Demnitate” cere oprirea violenţei faţă de poliţişti

Lascu

 

Evenimentele dramatice care s-au derulat în noaptea de 20 spre 21 ia­nuarie curent, în jurul clădirii Parla­mentului, când sute de protestatari agresivi au recurs la forţă, au folosit mijloace interzise de lege pentru a pătrunde în sediul legislativului ţă­rii, ne-a pus în gardă pe toţi. Cel mai grav este că au fost atacaţi poliţiştii, tocmai angajaţii care au misiunea de a asigura ordinea publică în ţară, de a ne garanta securitatea personală, de a proteja instituţiile statului.

 

După cum era de aşteptat, sindicatul „Demnitate”, care reprezintă şi apără  drep­turile lucrătorilor din poliţie, s-a arătat îngrijorată de situaţia politică tensionată survenită ca urmare a declanşării proteste­lor din faţa Parlamentului, care a condus la provocarea şi agresarea poliţiştilor care îşi făceau datoria privind menţinerea ordinii şi securităţii publice.

Drept reacţie, Prezidiul Consiliului Sindi­catului „Demnitate” a organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia s-a declarat că po­liţiştii aflaţi la datorie au fost atacaţi verbal şi fizic de către protestatarii care au pătruns în sediul Parlamentului. Mai rău, ei au fost deposedaţi de mijloace speciale şi de echipa­mentul de protecţie din dotare. În felul aces­ta, s-au încălcat atât prevederile legislaţiei internaţionale, cât şi ale celei naţionale, care stipulează că poliţiştii se află sub protecţia statului şi a legii. În urma acţiunilor violen­te ale grupurilor de protestatari agresivi, se spune în comunicatul de presă al Prezidiu­lui Consiliului Sindicatului „Demnitate” au avut de suferit 27 de poliţişti, 11 dintre care au fost internaţi în spitalul Ministerului Afa­cerilor Interne.

Protestatarii, mai ales cei mai agresivi, sunt înștiințaţi că poliţia se află în afara po­liticului, îşi face datoria şi reprezintă instru­mentul statului pentru apărarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale persoanei prin activităţi de menţinere, asigurare şi re­stabilire a ordinii şi securităţii publice. Aces­tora li se aminteşte că poliţiştii sunt feciorii acestui popor, care-şi fac datoria conform obligaţiilor de serviciu. De aceea, sindicatul „Demnitate” vine cu un apel public către toţi participanţii la proteste să nu recurgă la ac­ţiuni violente împotriva poliţiştilor, care îşi exercită obligaţiile cinstit şi în mod regula­mentar, să nu se ajungă la vărsări de sânge şi la vandalizarea instituţiilor publice.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand