11 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Cu gândul la cei mai triști ca noi

Loading
Без рубрики Cu gândul la cei mai triști ca noi
Cu gândul la cei mai triști ca noi

fscm-ajutor-copii

 

A devenit o tradiție ca Federația Sindicatelor din Comunicații să ajute copiii inva­lizi ai salariaților membri de sindicat din cadrul FSCM. Deja mai mulți ani la rând, FSCM organizează campanii de ajutorare în preajma sărbătorilor de iarnă.

 

La cumpăna dintre ani, a fost organizată o expoziție a lucrări­lor participanților la concursul „Un cadou pentru Pomul de Cră­ciun”. Apoi vizitatorii au putut să-și aleagă o jucărie și să doneze cât îi lăsau inima. Acțiunea a fost organizată în ziua când circa 150 de copii, împreună cu părinții lor, membri de sindicat din ramura comunicațiilor, au participat la o festivitate prilejuită de sărbătorile de iarnă.

Aceștia au asistat la un pro­gram artistic, în care s-au produs compozitoarea și interpreta Daria Radu și, bineînțeles, Moș Crăciun și Alba ca Zăpada. Nici unul din­tre participanții la eveniment nu a plecat acasă fără cadou. Potrivit lui Ion Pîrgaru, președintele FSCM, membrii juriului au rămas plăcut surprinși de lucrările prezentate. „Nu ne-am așteptat că va fi o parti­cipare atât de activă, de aceea, ne-am gândit ulterior să organizăm și o expoziție cu vânzare a lucrărilor, iar banii adunați să fie donați unor copii cu dizabilități. Vrem să edu­căm pe copii astfel, ca să fie mai buni și mai atenți cu persoanele defavorizate și să-și ajute seme-nii”, a menționat liderul sindical.

Iar Târgul de caritate a fost or­ganizat pentru a aduce o rază de lumină și în sufletele copiilor cu grad de invaliditate care nu au pu­tut să ajungă la festivitate.

Astfel, din donații au fost adu-nați 3122 de lei, la care FSCM a mai adăugat 2378 de lei. Biroul Executiv al FSCM a luat decizia ca 11 copii să primească câte 500 de lei. Au fost selectate familiile cu o situație financiară dificilă.

 

g_cnsm

Înțelegerea și compasiunea sunt foarte importante pentru copiii dezavantajați

 

Președintele FSCM, referindu-se la această acțiune de caritate, a menționat că cel mai important a fost faptul că i-a sensibilizat pe membrii de sindicat, amintindu-le că printre noi sunt oameni care au nevoie de susținere, de o atenție mai mare. „Înțelegerea și compasi­unea sunt foarte importante pen­tru copiii dezavantajați. O vorbă bună spusă la momentul potrivit are un efect mai mare chiar și de­cât medicamentele”, a menționat Ion Pîrgaru.

Anul trecut, FSCM a ajutat fi­nanciar 140 de copii invalizi din familiile sindicaliștilor din cadrul FSCM.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand