8 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Să readucem zâmbetul pe chipul copiilor bătuți de soartă

Loading
Без рубрики Să readucem zâmbetul pe chipul copiilor bătuți de soartă
Să readucem zâmbetul pe chipul copiilor bătuți de soartă

cnsm-centrul-de-plasament-straseni

 

Dăruind, dobândeşti şi dar din dar se face Rai, spune proverbul. Se zice că generozitatea este cea care ne uma­nizează, ne ajută să ne gândim la cei mai trişti ca noi, deoarece acţiunile de caritate, în general, sunt cheia umanismului fiecăruia. Conducerea Confederaţiei Naţionale a Sindicate­lor din Moldova a întreprins recent o vizită la Centrul de plasament tem­porar pentru copii din Străşeni, aflat sub patronajul CNSM.

 

Fiecare dintre aceşti copii de aici are o is­torie tristă de viață în spate. Doar atitudinea pozitivă a oamenilor din jur îi poate ajuta să depășească problemele emoționale cu care se confruntă. Pe parcursul unui an, aici sunt plasaţi circa 100 de copii din familii social-vulnerabile, cu vârste cuprinse între trei și 15 ani. Angajații centrului se străduiesc să creeze o atmosferă caldă și prietenească, să contribuie la asigurarea unui viitor mai bun pentru ei. Copiii sunt implicați în diverse activități gospodărești și de creație, astfel încât să fie pregătiți de viață.

În ajunul sărbătorilor de iarnă, conduce­rea CNSM a venit cu daruri pentru micuţi. Ei le-au adus copiilor dulciuri, fructe și jucării. Încântați de darurile primite și de atmosfera caldă, micuții au dansat, au cântat, au re­citat poezii și au adresat sincere mulțumiri oaspeților.

Oleg Budza, președintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, a re­levat că „copiii trebuie să fie protejați la ei în țară. Sindicatele vor depune toate efortu­rile pentru a le îmbunătăți viața copilașilor nevoiași. Le vom organiza concerte, excursii, îi vom ajuta cu îmbrăcăminte, încălțăminte, daruri de sărbători. Vom veni aici mai des, pe parcursul anului. Ne dorim să readucem zâmbetul pe chipul celor mai triști ca noi”, a încheiat Oleg Budza.

Liliana Croitor, asistent social al Centru­lui de plasament temporar din Strășeni, a subliniat: „sunt recunoscătoare pentru ge­nerozitate și bunăvoința de a veni în ajutor acolo unde este nevoie. Mulțumim conduce­rii CNSM pentru realizarea acestui act de ca­ritate, mai ales că suntem în pragul sărbăto­rilor de iarnă. Cu ajutorul tuturor am reușit să-i sustragem pe câteva clipe din cotidianul sumbru și rutina zilnică a tristeții ce bântu­ie viața acestor micuți”, a remarcat Liliana Croitor.

Vasile Patrașcu, consilier al președintelui CNSM, a menționat că „în țara noastră, din păcate, sunt copii abandonaţi de părinţi. Aceștia nu beneficiază de sprijinul materi­al şi afectiv al familiei sau care provin din familii sărace şi supuşi riscurilor asociate condiţiilor de sărăcie. Misiunea nobilă a sindicatelor nu se rezumă doar la apărarea drepturilor salariaților, dar se orientează și spre latura spirituală a societății. Venim aici deja pentru a treia oară. Vom veni per­manent în ajutorul acestor micuți, ei au ne­voie de atenția noastră”, a accentuat Vasile Patrașcu.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand