3 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Securitatea şi sănătatea femeilor la locul de muncă

Loading
Без рубрики Securitatea şi sănătatea femeilor la locul de muncă
Securitatea şi sănătatea femeilor la locul de muncă

seminar-sindicat-cultura

 

Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură (FSLC) a organizat recent, în cooperare cu Confederaţia Naţi­onală a Sindicatelor din Moldova şi cu Institutul Mun­cii, un seminar cu genericul „Securitatea şi sănătatea muncii femeilor – în atenţia sindicatelor”.

 

La seminar au participat membrele Biroului de femei din ca­drul FSLC, lideri de sindicat, femei din cadrul unor organizaţii sindicale primare, având drept scop perfecţionarea cunoştinţelor în domeniul securităţii şi sănătăţii muncii.

Participantele la seminar, împreună cu formatorul Elena Car­chilan, şef al Inspectoratului Muncii al Sindicatelor, au abordat subiecte ce ţin de tematica seminarului, în special, modulele: Po­liticile CNSM în domeniul securităţii şi sănătăţii muncii; Cadrul juridic în domeniul securităţii şi sănătăţii muncii; Securitatea şi sănătatea muncii femeilor.

Studii de caz şi exemple concrete din colectivele unde activea­ză femeile-lider de sindicat, prezente la seminar, au fost analizate fiecare în parte.

Preşedintele Biroului de femei din cadrul FSLC, Ala Toma, şi-a exprimat mulţumirea pentru organizarea unui astfel de seminar, tematica seminarului fiind destul de importantă în activitatea li­derilor de sindicat, în special, în ceea ce privește securitatea şi să­nătatea femeilor la locurile de muncă, ținând cont de faptul că în Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură femeile constituie peste 60% dintre membrii de sindicat.

Participantele la seminar au susţinut această idee şi au propus să continue activitatea de instruire pe diverse tematici ce ţin de apărarea drepturilor şi a intereselor membrilor de sindicat şi în anul 2016.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand