3 decembrie 2023
Chisinau
Sanatate

Emisiile, estimate cu o mai mare precizie

Loading
Sanatate Emisiile, estimate cu o mai mare precizie
Emisiile, estimate cu o mai mare precizie
emisii-de-gaze

Foto: wall-street.ro

 

Emisiile de gaze cu efect de seră din diferite sectoare ar putea fi estimate cu o mai mare precizie de experţii în ma­terie din ţara noastră. Mai multe sesiuni de instruire au fost organizate în ultimele două luni pentru membrii echipelor naţionale, responsabile de compilarea inventarului emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul energetic şi din silvicul­tură.

 

Astfel, participanţii la instruiri au fost familiarizați cu prevederile unui ghid metodologic internaţional, axat pe es­timarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Totodată, ei au învăţat cum să utilizeze un program operaţional specializat, pentru a putea face faţă unui nou sistem de raportare, ce va fi lansat în 2016.

Cunoştinţele asimilate vor permite să fie colectate date mai exacte şi să fie elaborate măsuri eficiente de diminuare a emisiilor, ceea ce va contribui la atenuarea încălzirii globale.

Instruirile sus-menţionate au fost organizate în cadrul unui program implementat în ţara noastră în contextul unei iniţiative globale de atenuare a schimbărilor climatice.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand