4 martie 2024
Chisinau
Varia

Lucrătorii din industria textilă şi-au sărbătorit ziua profesională

Loading
Varia Lucrătorii din industria textilă şi-au sărbătorit ziua profesională
Lucrătorii din industria textilă şi-au sărbătorit ziua profesională

ziua-industriei

 

Lucrătorii fabricii „Ionel” şi-au sărbătorit ziua profesiona­lă – Ziua Lucrătorului din Industrie. La manifestare, şi-au invitat colegii de la alte întreprinderi, elevii şcolii tehnice profesionale nr.8, care completează rândurile lucrătorilor industriei de confecţii. Un concert extraordinar cu demon­strarea teatrului de mode, precum şi interpretarea celor mai cunoscute şlagăre de către lucrătorii fabricii s-a termi­nat cu un recital al minunatei interprete de muzică uşoară Anişoara Puică.

 

Felicit.net – cel mai bun website de felicitari! Colectie de felicitari unice cu orice ocazie pentru cei dragi.

 

Au ţinut să vină şi să-i felicite pe lucrătorii industriei textile cu oca­zia sărbătorii profesionale Octavian Calmâc, viceministru al Economi­ei, dar şi reprezentanţii Confedera­ţiei Naţionale a Sindicatelor: Petru Chiriac, vicepreşedinte al CNSM, şi Nadejda Rusnac, preşedintele Consiliul Federaţiei Lucrătorilor din Industria Uşoară.

Viceministrul economiei, Octa­vian Calmâc, a menţionat că indus­tria textilă este una dintre cele mai complicate industrii din ţară, care este binecunoscută în Moldova şi îi duce faima departe peste hotarele ei. Şi chiar dacă ultimii ani nu au fost deloc uşori, industria textilă a reuşit să reziste şi să continue dez­voltarea.

 

g_varia

Nu banii sau diplomele fac deliciul pasiunii mele, ci faptul că aceasta este apreciată

 

Petru Chiriac a indicat asupra faptului că lucrătorii industriei textile zi de zi efectuează o mun­că destul de grea. „Voi faceţi tot ce depinde de voi. Aduceţi folos sectorului în care activaţi, econo­miei în general şi poporului ţării. Confederația Națională a Sindi­catelor din Moldova are misiunea să apere dreptul la munca decen­tă prin intermediul prevederilor conținute în convenție, fiind capa­bilă să sporească nivelul de trai și să amelioreze condițiile de muncă ale salariaților”, a mai spus Petru Chiriac.

Domnia sa le-a urat angajaților din industria confecțiilor sănătate, viață lungă și o remunerare decentă.

Cu felicitări la adresa salariaților din industria confecțiilor a venit și Nadejda Rusnac, președinta Consiliului Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Uşoa­ră. Aceasta le-a mulțumit pentru bunăvoința de care dau dovadă, eforturile enorme depuse zi de zi pentru a asigura prosperarea in­dustriei naționale. „Scumpii noștri, vă mulțumim pentru că sunteți cu noi, pentru că mențineți colective­le, pentru că nu alegeți să luați dru­mul pribegiei. Fericire, prosperita­te și multă sănătate vă urez vouă și celor dragi”, a declarat Nadejda Rusnac.

 

În fruntea tuturor

 

„Contribuim esențial la forma­rea bugetului național, suntem cei mai conștienți contribuabili. Ne mândrim pentru faptul că suntem respectați, iar munca noastră este apreciată”, a spus Tamara Luchian, directoarea Fabricii de Confecții „Ionel”. De asemenea, domnia sa s-a adresat colegilor din Tiraspol, prezenți și ei la festivitate. „Ne bu­curăm că sunteți împreună cu noi. Noi nu facem politică, nu împărțim țara în două – malul stâng și malul drept. Noi, în schimb, facem totul pentru ca întreprinderile noastre să activeze”, a mai menționat Ta­mara Luchian, urându-i fiecăruia multă răbdare și pace în suflet.

Șefa Fabricii „Ionel”, unitate care este liderul industriei confecțiilor, a exprimat gratitudine pentru coope­rare, inclusiv Confederației Națio-nale a Sindicatelor din Moldova.

Angajaților din industria con-fecțiilor le-au fost înmânate di­plome oferite de Ministerul Eco­nomiei, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova și sindi­catul de ramură, dar și din partea conducerii Fabricii „Ionel”.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand