27 februarie 2024
Chisinau
Social

Echilibrul de gen sub aspect social-economic, promovat în afaceri

Loading
Social Echilibrul de gen sub aspect social-economic, promovat în afaceri
Echilibrul de gen sub aspect social-economic, promovat în afaceri
idis-viitorul-egaliate-de-gen

Foto: viitorul.org

 

În societatea moldovenească mai există încă stereotipul că lumea afacerilor aparține bărbaților. În consecinţă, în momentul lansării, dar şi în procesul de gestionare ulterioară a unei afaceri, o femeie se confruntă cu mai multe obstacole decât bărbații. Ţara noastră dispune de politici bune în domeniu, dar lipsește voința politică pentru implementarea lor.

 

Aceste şi alte concluzii au fost trase în cadrul unei mese rotunde cu genericul „An­treprenoriatul feminin: dificultăți, politici şi acţiuni”, desfăşurate recent, la Chişinău, de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative So­ciale (IDIS) „Viitorul”. Evenimentul a fost or­ganizat în cadrul proiectului„Sensibilizarea opiniei publice privind echilibrul de gen în spațiul politic și de afaceri”.

Viorica Antonov, managerul acestui pro­iect, a menţionat că atitudinea discrimina­torie taie din elanul și inițiativa femeilor de a lansa afaceri. Astfel, în prezent, doar 27 la sută dintre afacerile din ţara noastră sunt gestionate de femei, iar domeniile principale sunt serviciile hoteliere, activităţile de instru­ire, agricultura, dar mai puțin transportul și construcțiile, unde domină bărbații.

Dorin Vaculovschi, profesor universitar la ASEM, a remarcat că, deocamdată, şi fe­meile migrante iniţiază afaceri mai rar de­cât bărbații. Ele preferă munca de îngrijire, ceea ce nasc frecvent stereotipuri precum că femeia ar genera mai puțină plusvaloare. În aceste condiţii, un obiectiv important este schimbarea viziunilor legate de afaceri, care trebuie să devină mai umane, de mai bună calitate și mai puțin agresive, a subliniat Do­rin Vaculovschi.

Una din cele mai importante diferenţe se referă la remunerarea mai scăzută a femei­lor în raport cu bărbaţii, a accentuat Liliana Posțan, şefa Departamentului cercetări al Institutului Muncii al sindicatelor din ţara noastră.

„Oportunitățile sunt egale atât pentru fe­meile lucrătoare, cât și pentru cele antrepre­noare. În acest sens, până în 2024, trebuie să transpunem în legislația națională şase din cele 38 de directive europene care ur­mează să elimine discriminarea în domeniul muncii”, a adăugat Liliana Posțan.

În context, Iulia Iabanji, directoarea Or­ganizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului întreprinderilor Mici şi Mijlocii, a consta­tat că, deşi despre femeile antreprenoare se vorbește de mulți ani, problemele rămân aceleași. De exemplu, statisticile arată cam la fel, schimbări la nivel de politici sunt puține, mai mult declarative și nu sunt im­plementate.

La rândul său, Raisa Bejan, director exe­cutiv al Uniunii Producătorilor de Zahăr, a opinat că este necesar ca bărbații să se im­plice mai mult în creșterea copiilor, pentru a oferi posibilitate femeilor să fie mai active pe plan profesional. O altă soluţie ar fi ca fe­meile să fie promovate în funcții de condu­cere pe picior de egalitate cu bărbaţii.

Scopul discuțiilor din cadrul evenimen­tului sus-menţionat a fost sensibilizarea decidenților politici și a reprezentanților mediului de afaceri în vederea promovării echilibrului de gen.

Concluziile și recomandările formula­te în cadrul întâlnirii vor fi incluse într-un document de politici, care va fi distribuit autorităților, societății civile, organizaţiilor internaţionale, tuturor celor interesați de problemă.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand