27 februarie 2024
Chisinau
Social

Mai multe locuri noi de muncă pentru salvatori şi pompieri

Loading
Social Mai multe locuri noi de muncă pentru salvatori şi pompieri
Mai multe locuri noi de muncă pentru salvatori şi pompieri
salvatori-pompieri

Foto: dse.md

 

În patru raioane din ţara noastră vor fi con­stituite posturi noi de salvatori şi pompieri. O decizie în acest sens a fost aprobată re­cent de Guvern şi se referă la completarea Programului de consolidare a serviciului de salvatori şi pompieri în localităţile rurale ale Republicii Moldova, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 202 din 14 martie 2013.

 

Documentul în cauză a fost elaborat ca reacţie la solicitările privind reorganizarea unor posturi de sal­vatori şi pompieri, precum şi crearea suplimentară a acestora în alte localităţi, parvenite din partea repre­zentanţilor autorităţilor publice locale din raioanele Leova, Nisporeni, Rezina şi Orhei.

Astfel, în raionul Leova, postul teritorial de salva­tori şi pompieri preconizat a fi creat în comuna Să­răteni, va fi constituit în comuna Vozneseni, dar va fi înfiinţat suplimentar şi un post în satul Tomai.

Totodată, în raionul Nisporeni, posturile teritoriale de salvatori şi pompieri, preconizate a fi create în co­munele Bălăneşti, Iurceni şi Bălăureşti, vor fi institui­te în satele Mileşti, Cristeşti şi, respectiv, Zberoaia.

În acelaşi timp, în raionul Orhei, postul teritorial de salvatori şi pompieri prevăzut a fi creat în comu­na Puţintei, va fi constituit în comuna Ghetlova, iar în raionul Rezina, se preconizează să fie înfiinţat un post teritorial de salvatori şi pompieri în oraşul Cuizăuca.

Cheltuielile suplimentare pentru implementarea prevederilor respective sunt estimate la aproape 544 de mii de lei şi urmează a fi alocate de către autorităţi­le publice locale din teritoriile în care se preconizează să fie create aceste posturi suplimentare de salvatori şi pompieri.

Programul de consolidare a serviciului de salvatori şi pompieri în localităţile rurale ale Republicii Moldo­va stabileşte drept obiectiv principal instituirea, până în 2020, a 114 posturi teritoriale de salvatori şi pompi­eri în cadrul autorităţilor publice locale. Aceste posturi vor crea zone de competenţă de până la 10-20 km, în vederea minimalizării riscului de producere în comune şi sate a incendiilor, precum şi intervenţie la lichidarea lor şi a altor situaţii excepţionale.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand