4 martie 2024
Chisinau
Auto

Vorbești la telefon în timp ce conduci? Iată la ce te expui

Loading
Auto Vorbești la telefon în timp ce conduci? Iată la ce te expui
Vorbești la telefon în timp ce conduci? Iată la ce te expui
vorbesti-la-telefon

Foto: sayanythingblog.com

 

Termenul de telefon mo­bil inteligent nu mai este o noutate pentru nimeni. Viața modernă a devenit dependentă de aceste obiecte, ele fiind parte din tot ceea ce facem. Din păcate, telefoanele mobile devin un element din ce în ce mai pericu­los în timp ce conducem. Dacă până acum câțiva ani ne mulțumeam doar să vorbim la telefon, acum intră în ecuație trimiterea de mesaje sau de mailuri, considerate mult mai periculoase de specialiști. Iată câteva informații utile despre acest fenomen. 

 

1. Timpul minim necesar de care este nevoie pentru a scrie o parte dintr-un me­saj este de circa 5 secunde. Asta înseamnă că, la o vite­ză de 90 km/h, mașina va traversa o suprafață egală cu cea a unui teren de fot­bal. Imaginați-vă cam ce înseamnă asta în traficul real.

2. Studiile efectuate de diverse companii pentru siguranța traficului au ară­tat că riscul de a face un accident crește de 23 de ori atunci când încerci să folosești telefonul pentru a scrie un mesaj în timp ce conduci.

3. În rândul tinerilor, aceste studii au arătat că în timp ce scriu mesaje pe te­lefonul mobil, ei ies în afara benzii de circulație pentru 10% din timp.

4. La nivel mondial, 19% dintre șoferii de toate vâr­stele au recunoscut că utili­zează telefonul mobil pen­tru a naviga pe internet în timp ce conduc.

5. 97% dintre tinerii care au participat la un sondaj au afirmat că scrierea me­sajelor în timp ce conduc este periculoasă, dar 43% dintre ei au recunoscut că au acest obicei.

6. Ca pasageri, 40% din­tre participanți au afirmat că s-au aflat într-o mașină condusă de un șofer ce uti­liza telefonul mobil.

7. Poate părea curios, dar se pare că femeile sunt cele care utilizează mai mult telefonul mobil în timp ce conduc, indiferent că este vorba despre navigarea pe internet, scrierea de mesaje sau, pur și simplu, vorbit.

8. 77 la sută dintre ti-neri au recunoscut că au fost avertizați de adulți să nu utilizeze telefonul mo­bil în timp ce conduc, deși adulții nu se feresc să utili­zeze telefonul mobil la vo­lan.

9. Generația tânără din ziua de astăzi așteaptă un răspuns la un SMS sau la un e-mail în cinci minute sau mai puțin. De aceea, ei stau sub tensiune dacă nu răspund în acest interval.

 

Rețineți! Utilizarea telefonului mobil în timp ce conduceți este extrem de periculoasă pentru siguranța dvs., iar asta implică orice activitate, de la vor­bit la scris mesaje sau email-uri.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand