4 martie 2024
Chisinau
Sport

Federația „SINDICONS” a organizat cea de-a XIII-a ediţie a Spartachiadei

Loading
Sport Federația „SINDICONS” a organizat cea de-a XIII-a ediţie a Spartachiadei
Federația „SINDICONS” a organizat cea de-a XIII-a ediţie a Spartachiadei

spartachiada-sindicons

 

Ca o bună tradiţie deja încetățenită de 13 ani, în perioada 2-4 octombrie curent, la ta­băra de odihnă a copiilor „Camping” din or. Vadul lui Vodă, Federaţia Sindicatelor din Construcţii şi Industria Materialelor de Con­strucţii „SINDICONS” a organizat Spartachi­ada lucrătorilor din ramură. Cea de-a XIII-a ediţie a Spartachiadei a fost consacrată Zilei Mondiale pentru o Muncă Decentă. 

 

La eveniment au participat echipele de spor­tivi de la organizațiile și întreprinderile din ramura construcțiilor și industria materialelor de construcție și de la școlile profesionale.

La deschiderea oficială a spartachiadei, cu un mesaj de felicitare au fost prezenţi: Ion Stratulat, viceminis­tru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Nicolae Suruceanu, secretarul confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Victor Talmaci, președinte al Federației „SINDICONS”, Margareta Strestian, președintele Federației Sindicatelor Lucră­torilor din Industria Chimică și Resurse Energetice, precum și conducătorii întreprinderilor din ramură.

Competiţiile sportive s-au organizat în mod tradiţi­onal la următoarele probe: volei, minifotbal, tenis de masă, joc de dame, sărituri în lungime de pe loc, iar în afara concursului – campionatul la belotă. Probele au fost arbitrate de profesioniști. În postura de arbitru principal a fost Valentina Cașina.

 

Învingătorii Spartachiadei a XIII-a:

Locul I   – echipa Institutului „Urbanproiect”;

Locul II  – echipa Școlii Profesionale nr.7 din Chi-șinău;

Locul III – echipa SA „Lafarge Ciment (Moldova)”;

Locul IV – echipa SA „Ago-Dacia”.

Organizatorii spartachiadei ramurii au avut grijă ca pe lângă sport participanţii să se odihnească în cadrul unui program cultural.

În cadrul Spartachiadei Federației „SINDICONS”, a fost organizat un flash-mob cu participarea tuturor sportivilor, consacrat Zilei Mondiale pentru o Muncă Decentă. Prin această manifestare, participanții au susținut inițiativa sindicate­lor internaționale la care suntem afiliați – Global Union (BWI) – cu genericul: WeAreAllMigrants.

 

flashmob-sindicons

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand