3 decembrie 2023
Chisinau
Varia

Angajații de la Google pot oferi colegilor zile de odihnă

Loading
Varia Angajații de la Google pot oferi colegilor zile de odihnă
Angajații de la Google pot oferi colegilor zile de odihnă
google

Foto: worldme.ru

 

Compania Google are o politică de acordare a concediilor de odihnă mai mult sau mai puțin populară în rândul companiilor de tehnologie. Angajații pot oferi colegilor zile li­bere din cele nefolosite de ei.

 

Astfel, în primii trei ani, angajații de la Google primesc 15 zile libere, începând cu anul al patrulea ajung la 20 de zile de concediu, iar cei care muncesc de șase ani sau mai mult în companie, beneficiază de 25 de zile libere pe an, scrie Wall-street.ro.

Însă partea interesantă, nemai­întâlnită la alte companii, este că angajaților Google le este permis să ofere celorlalți colegi zile de vacanță.

Totul a început acum câțiva ani, când unuia dintre angajați i s-a îmbolnăvit părintele. El și-a luat zile libere pentru a merge acasă să aibă grijă de el, însă acesta nu și-a revenit până la finalul concediului. Angajatul companiei era în situația de a-și lua concediu fără plata sau de a-și părăsi părintele pentru a se întoarce la munca. În acel moment, un coleg care cunoștea situația a fă­cut propunerea de a-i oferi câteva zile din concediul său.

Așa a luat naștere sistemul prin care angajații Google pot să doneze zile libere.

„De atunci, am creat politica prin care, dacă un angajat are ne­voie, poți efectiv sa îi oferi zilele tale libere”, a declarat Laszlo Bock, managerul de HR al companiei.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand