4 martie 2024
Chisinau
Sport

Mii de semnături pentru construcția unui nou stadion

Loading
Sport Mii de semnături pentru construcția unui nou stadion
Mii de semnături pentru construcția unui nou stadion
stadionul-republican

Foto: panoramio.com

 

Oamenii din sportul mol­dovenesc cer Guvernului să înceapă cât mai rapid construcţia unui nou sta­dion naţional. Un grup de persoane solicită ca banii obţinuţi în urma vânzării terenului pe care se află ac­tualul Stadion Republican să fie investiţi în construcţia unei noi arene. 

 

Luna trecută, şeful Cabinetu­lui de Miniştri, Valeriu Streleţ, a semnat o dispoziţie care prevede și posibilitatea comercializării te­renului pe care s-a aflat Stadionul Republican, iar banii încasați să fie transferați în bugetul de stat.

În urma acestei intenţii, un grup de persoane cunoscute din sportul moldovenesc au inițiat o campanie prin care solicită Gu­vernului să întreprindă toate mă­surile ca Moldova să aibă Stadion Național.

Membrii grupului de iniţiativă au adunat deja 2,000 de semnă­turi de la oamenii care îşi doresc un nou Stadion Național şi le-au transmis premierului Valeriu Streleț.

“În primul rând trebuie să iden­tifice terenul pe care va fi constru­it noul stadion naţional. Trebuie să fie creat un cont special unde vor fi păstraţi banii pentru con­strucţia viitorului stadion. Este important ca în grupul de lucru să fie implicate persoane din cadrul federaţiilor sportive, care pot să contribuie la construcţia stadio­nului naţional”, a spus deputatul Lilian Carp.

Zinaida Jioară, fost preşedinte Dacia Chişinău: “Cei de la guver­nare trebuie să rezolve această problemă pentru că va rămâne o ruşine pentru generaţia noastră. Generaţia următoare nu ne va ier­ta. Va fi vina noastră dacă noi nu vom rezolva această problemă.”

Oficialii Federaţiei Moldove­neşti de Fotbal susţin această ini­ţiativă şi spun că FMF este gata să contribuie la construcţia unui nou stadion naţional.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand