Recent, a fost lansată cea de a IV-a ediție a Școlii sindicale. Participanții la întrunire au deprins abilități de lider şi au fost familiarizați cu rolul sindicatelor în societate. Activităţile Şcolii sindicale se vor axa pe metode interactive, care vor promova interacţiunea dintre participanţi, ceea ce va conduce la o însușire mai ușoară a principiilor care stau la baza activității sindicale.
Subiectele de discuţie
Rodica Popescu, şefa Departamentului formare sindicală al Institutului Muncii, a menţionat că, pe parcursul studiilor, tinerii sindicaliști vor lua cunoștință de diverse tematici, acestea fiind detaliate: Ce este un sindicat; Istoria mişcării sindicale; Rolul sindicatului în economia de piaţă; Drepturile sindicale în contextul drepturilor fundamentale ale omului etc. „Ulterior, aceștia vor aplica cunoștințele acumulate în munca sindicală cotidiană și le vor multiplica în activitățile educaționale organizate în cadrul centrelor sindicale din care provin”, a relevat Popescu.
Informație utilă pentru participanţi
Pas cu pas, participanţii vor obține cunoştinţe noi. Cu toţii avem acelaşi scop: să ne familiarizăm cu cele mai noi forme și metode de lucru în diferite domenii. Cei prezenți la eveniment au menționat că Școala sindicală este o provocare pentru ei, o modalitate de a crește din punct de vedere profesional sau a deprinde abilități de la formatorii sindicali.
Instruirea în cadrul Şcolii sindicale va avea loc sub forma unor şedinţe serale după orele de serviciu. Cursanţii se vor aduna în incinta Institutului Muncii în fiecare marţi şi joi între orele 17.30 şi 20.30, unde au posibilitatea de a socializa, a studia, a-și dezvolta capacităţile profesionale şi a-și aprofunda cunoştinţele în diferite sfere. Tinerii vor fi ghidaţi şi instruiţi de formatori sindicali de nivel naţional şi de experţi în domeniu.