3 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

S-a dat startul ediției a IV-a a Școlii sindicale

Loading
Без рубрики S-a dat startul ediției a IV-a a Școlii sindicale
S-a dat startul ediției a IV-a a Școlii sindicale

scoala-sindicala

 

Recent, a fost lansată cea de a IV-a ediție a Școlii sindicale. Participanții la întrunire au deprins abilități de lider şi au fost familiarizați cu rolul sin­dicatelor în societate. Activităţile Şcolii sindicale se vor axa pe metode interactive, care vor promova interacţiunea dintre participanţi, ceea ce va condu­ce la o însușire mai ușoară a principiilor care stau la baza activității sindicale.

 

Subiectele de discuţie

 

Rodica Popescu, şefa Departamentului formare sindicală al Institutului Muncii, a menţionat că, pe parcursul studii­lor, tinerii sindicaliști vor lua cunoștință de diverse tematici, acestea fiind detaliate: Ce este un sindicat; Istoria mişcării sindicale; Rolul sindicatului în economia de piaţă; Drepturi­le sindicale în contextul drepturilor fundamentale ale omu­lui etc. „Ulterior, aceștia vor aplica cunoștințele acumulate în munca sindicală cotidiană și le vor multiplica în activitățile educaționale organizate în cadrul centrelor sindicale din care provin”, a relevat Popescu.

 

Informație utilă pentru participanţi

 

Pas cu pas, participanţii vor obține cunoştinţe noi. Cu toţii avem acelaşi scop: să ne  familiarizăm cu cele mai noi forme și metode de lucru în diferite domenii. Cei prezenți la eveniment au menționat că Școala sindicală este o provocare pentru ei, o modalitate de a crește din punct de vedere profe­sional sau a deprinde abilități de la formatorii sindicali.

Instruirea în cadrul Şcolii sindicale va avea loc sub forma unor şedinţe serale după orele de serviciu. Cursanţii se vor aduna în incinta Institutului Muncii în fiecare marţi şi joi în­tre orele 17.30 şi 20.30, unde au posibilitatea de a socializa, a studia, a-și dezvolta capacităţile profesionale şi a-și apro­funda cunoştinţele în diferite sfere. Tinerii vor fi ghidaţi şi instruiţi de formatori sindicali de nivel naţional şi de experţi în domeniu.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand