4 decembrie 2023
Chisinau
Varia

Ne-a părăsit Alexandru Șchendrea

Loading
Varia Ne-a părăsit Alexandru Șchendrea
Ne-a părăsit Alexandru Șchendrea

luminari

 

După o boală grea și necruțătoare, ziaristul, scriitorul și omul de omenie Alexandru Șchendrea s-a stins la vârsta de doar 59 de ani.

 

S-a născut la 27 mai 1956 în satul Me­deleni, raionul Ungheni. În 1979, a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, specia­litatea jurnalistică, după care a fost angajat la cotidianul „Moldova Socialistă”. Mai târziu, e redactor-șef adjunct la săptămânalul „Vocea po­porului”, ultimul său loc de muncă fiind în cadrul aparatului Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova. Oriunde a mun­cit, și-a făcut onest datoria, a pus suflet în tot ceea ce a scris sau redactat.

Alexandru Șchendrea a ars ca o torță. În vremuri de restriște pentru țară, în martie 1992, când fusese chemat sub arme, nu a ezitat nici o clipă și a plecat să apere integritatea și independența Republicii Moldova. În acest război a fost rănit. Despre războiul de la Nistru a scris cartea „În faţa ta” (cronica unor notiţe de pe front). În 2014, Ale­xandru Șchendrea a obținut premiul „Alexandru Sihlea­nu”  pentru romanul „Satul de graniţă” în cadrul Festivalului Internațional de creație literară ,,Titel Con­stantinescu”, precum și un premiu din par­tea USM. Alexandru Șchendrea va rămâne mereu în memoria prietenilor, colegilor, a tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

 

Comitetul Confederal al CNSM,

colectivul ziarului „Vocea poporului”

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand