27 februarie 2024
Chisinau
Social

Doi bărbaţi, accidentaţi în timpul unor lucrări efectuate în centrul capitalei

Loading
Social Doi bărbaţi, accidentaţi în timpul unor lucrări efectuate în centrul capitalei
Doi bărbaţi, accidentaţi în timpul unor lucrări efectuate în centrul capitalei
accident-opera-si-balet

Foto: protv.md

 

Doi bărbaţi, de 29 şi de 61 de ani, au căzut, săp­tămâna trecută, de la o înălţime de opt metri, în timpul unor lucrări efectuate în exteriorul clădirii Teatrului Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu” din capitală.

 

Potrivit poliţiştilor, bărbatul de 61 de ani a decedat în drum spre spital, în timp ce colegul său a fost inter­nat în stare gravă. Victima de 29 de ani a acestui acci­dent s-a ales cu multiple fracturi în regiunea femurului şi a umărului stâng.

Elena Carchilan, şefa Inspectoratului Muncii al Sin­dicatelor, a precizat pentru „Vocea poporului” că, în­dată după producerea nenorocirii, s-a deplasat la faţa locului, deoarece dispunea de informaţii că lucrătorul decedat era membru de sindicat.

Ajunsă la locul accidentului, reprezentanta Inspec­toratului Muncii al Sindicatelor a constatat că schela mobilă de pe care au căzut lucrătorii, contrar prevede­rilor legii, fusese mutată la o distanţă de aproximativ trei metri de la locul incidentului.

Inspectoarea de muncă de la sindicate a fost infor­mată că cei doi bărbaţi executau lucrări de schimbare a lămpilor electrice de pe tavanul din afara clădirii. Ei au căzut de la înălţime, din cauza desprinderii conco­mitente a două bare metalice ale schelei mobile pe care se aflau, în condiţiile unei uzuri avansate a echipamen­tului.

Pe lângă impactul provocat de căderea de la înălţi­me, lucrătorii au fost răniţi şi de elementele din metal ale schelei deteriorate, care s-a prăbuşit peste ei.

Elena Carchilan a adăugat că, din informaţiile care i-au fost prezentate, reiese că bărbatul de 29 de ani nu este angajat la Teatrul de Operă şi Balet, ci la o altă uni­tate. După spitalizare, victima accidentului nu a putut oferi însă detalii legate de angajarea sa, pe motiv că se afla în comă.

Cazul este cercetat de poliţişti, de inspectorii de muncă ai statului, precum şi de colegii acestora de la sindicate.

„Vom cerceta în comun cazul pentru a reconstitui circumstanţele şi cauzele producerii accidentului, dar şi a stabili cine se face vinovat pentru nenorocire. Scopul nostru este de a reprezenta şi a proteja drepturile şi in­teresele salariaţilor-membri de sindicat”, a mai menţio­nat Elena Carchilan.

Martorii oculari care se aflau prin preajmă la mo­mentul producerii accidentului au povestit că, în urma căderii de la înălţime a lucrătorilor și a schelei peste ei, s-a auzit un zgomot puternic. Adunaţi la faţa locului, aceştia au putut urmări cum medicii de la urgenţă au acordat primul ajutor mai întâi bărbatului mai în vâr­stă, iar apoi şi celui mai tânăr.

Ei au mai remarcat că, în timp ce medicii îl consul­tau pe primul dintre lucrători, cel de-al doilea s-a ridi­cat în capul oaselor şi s-a sprijinit de peretele clădirii.Surse apropiate familiei bărbatului care a decedat ne-au informat că membrii acesteia ar fi fost anunţaţi despre nenorocire de reprezentanţii poliţiei abia a doua zi.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand