28 februarie 2024
Chisinau
Social

Edineț: o șansă pentru cei care vor să muncească

Loading
Social Edineț: o șansă pentru cei care vor să muncească
Edineț: o șansă pentru cei care vor să muncească
tirgul-locurilor-de-munca

Foto: arhivă personală

Peste 250 de oameni din raionul Edineț, care se află în căutarea unui job, în special tinerii absol­venţi, au vizitat târgul locurilor de muncă, ce s-a desfășurat la 10 iunie.

 

Potrivit Galinei Musteaţă, şefa Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AOFM) din raionul Edineţ, agenţia este dispusă să pregătească gratuit cadre din rândul persoanelor necalificate la 26-30 de meserii. Aceștia pot merge la cursuri la specialităţile: croitor, cusător, chelner, bucătar, vânzător, tâmplar, fierar-betonist, tencuitor, zugrav, care se vor orga­niza în instituțiile din Bălţi şi Chişinău.Stela Ciobanu, preşedinta Consiliului interramural terito­rial al sindicatelor din raionul Edineţ, partener al evenimen­tului, a vorbit participanților la Târg despre conlucrarea cu AOFM Edineţ pe parcursul anilor, despre avantajele aderării la sindicat în urma angajării, facilităţile contractului colec­tiv de muncă, conţinutul contractului individual de muncă și despre consecinţele angajării ilegale.

Referindu-se la politicile de tineret ale sindicatelor, Stela Ciobanu a ținut să precizeze că, aderând la sindicat, tinerii îşi vor apăra drepturile şi interesele de muncă, vor fi protejaţi social, vor participa la elaborarea programelor de dezvoltare a întreprinderii, la soluţionarea conflictelor de muncă, la ne­gocieri colective.

La târg au participat 15 agenţi economici cu 125 locuri vacante. Cele mai multe oferte au prezentat SA „Natur-Bra­vo”, Fabrica de conserve Cupcini, ÎI „Pâine pe vatră”, „Four­chette”, „Euro–Lavinia”, „Moldova–Zahăr” și SRL „Azuriu”.

 

Oxana GLAVAŢCHI,
Edineţ

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand