27 februarie 2024
Chisinau
Sport

Radu Albot a urcat trei poziţii în clasamentul ATP

Loading
Sport Radu Albot a urcat trei poziţii în clasamentul ATP
Radu Albot a urcat trei poziţii în clasamentul ATP
albot

Foto: flickr.com

Un nou record pentru Radu Albot. Tenis­manul a urcat trei poziţii în clasamentul ATP şi ocupă locul 130. Aceasta este cea mai înaltă poziţie pe care s-a aflat vreo­dată un tenismen moldovean în ierarhia mondială.

 

Albot a reuşit să urce în clasamentul ATP până pe locul 130 după ce a ajuns în sferturi la turne­ul din seria Challenger de la Batman, în Turcia, competiţie care s-a desfăşurat săptămâna trecu­tă. Albot ar putea să mai urce în clasament dacă va evolua cu succes la Challenger din oraşul Mer­sin, la fel în Turcia.

Cea mai bine clasată tenismenă din Moldova în ierarhia mondială este Anastasia Vdovenco. Aceasta ocupă locul 704. Tenismena se află în Muntenegru, alături de echipa Moldovei de Fed Cup. Echipa noastră şi-a aflat adversarele din ca­drul grupei a treia valorice a zonei euro-africane. Moldova va juca într-o grupă cu Namibia, Mace­donia şi Mozambique.

Novak Djokovic rămâne în continuare lider în clasamentul ATP, poziţie pe care se află pentru a 142-a săptămână, cu una mai mult decât a fost lider spaniolul Rafael Nadal.

Clasamentul feminin este condus în continua­re de Serena Williams.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand