7 decembrie 2023
Chisinau
Sport

Federaţia de Tenis îşi face planuri să consolideze Naţionala

Loading
Sport Federaţia de Tenis îşi face planuri să consolideze Naţionala
Federaţia de Tenis îşi face planuri să consolideze Naţionala
tennis-moldova

Foto: boviline.md

După ce Maxim Dubarenco a refuzat să mai reprezinte Moldova pe arena internaţiona­lă, primind deja paşaportul Belarusului, iar echipa de Cupa Davis a pierdut meciul cu Un­garia, conducerea federaţiei se gândeşte să întărească lotul naţional.

 

Preşedinta Federtaţiei Marina Tauber a anunţat că pentru echipa Moldovei ar putea evolua un jucător naturalizat, însă a refuzat să ofere detalii: “Vorbim, discutăm pentru că este o idee bună. Iniţial, credeam că noi, cu forţele proprii, vom putea ajunge în prima grupă valorică, însă s-a întâmplat ceea ce s-a întâm­plat. Trebuie să găsim o nouă soluţie. Desigur va fi un jucător din top 200 sau 300. Patru ani la rând totul a fost ideal. Asta e prima noastră situaţie dificilă.”

Iniţiativa Federaţiei Naţionale de Tenis a fost sa­lutată de ministrul Tineretului şi Sportului, Serghei Afanasenco. Acesta însă spune că nu trebuie uitaţi şi tinerii tenismeni moldoveni: “E o practică bună folo­sită în mai multe ţări, însă, mai întâi de toate, trebuie să-i promovăm pe ai noştri. Dacă va fi un jucător de top, atunci vom câştiga cu siguranţă toate partidele.”

Naţionala noastră a pierdut partida cu Ungaria cu scorul general de 1-4 şi se va duela cu Zimbabwe în barajul de menţinere în grupa a doua valorică a zonei euro-africane. Jucătorii spun că partida care a decis soarta duelului cu maghiarii a fost cea de dublu. Jucă­torii promit că nu vor retrograda în grupa a treia valo­rică a zonei euro-africane.

“Am avut un meci foarte dificil la dublu. Am pier­dut după ce am avut două mingi de meci. Nu ne-am supărat foarte tare pentru că a fost un meci egal. Să fi pierdut cu 3-0 sau cu 4-0 era mai trist. Cred că meciul decisiv a fost cel de dublu”, a spus tenismanul Andrei Ciubac.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand