21 februarie 2024
Chisinau
Social

Medici și profesori, la mare căutare

Loading
Social Medici și profesori, la mare căutare
Medici și profesori, la mare căutare
tirg-de-munca

Foto: gov.md

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă vă informează care sunt lo­curile de muncă vacante în­registrate în baza de date a ANOFM. Astfel, săptămâna trecută, erau înregistrate 5022 de locuri vacante.

 

Potrivit datelor agenţiilor teri­toriale, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în Chişinău (1335), UTA Găgăuzia (237), Flo­reşti (231), Şoldăneşti (177), Bălţi (175).

Pe de altă parte, cele mai puţine locuri de muncă sunt disponibile în următoarele agenţii teritoriale: Donduşeni (49), Dubăsari (48), Criuleni (33), Drochia (28), Edineţ (27).

Pentru persoane cu studii supe­rioare şi medii de specialitate sunt oferite 1480 de locuri de muncă, ce constituie 29% din numărul to­tal de locuri vacante. Principalele profesii sunt din domeniul medici­nei, cu 240 de locuri de muncă în total: soră medicală (108); medic de specialitate (43); medic genera­list (38) etc., aceștia fiind urmaţi de cei din învăţământ, cu 114 locuri de muncă: profesor în învăţământul secundar (45) şi educator (38) etc. Este nevoie și de contabilii, fiind disponibile 96 de locuri de muncă, dintre care 80 de contabil şi 16 de contabil-şef.

Pentru persoanele cu studii medii generale, secundar pro­fesionale și pentru muncitorii necalificați, ANOFM oferă 3542 de locuri de muncă, ceea ce constitu­ie 71% din numărul total de locuri vacante. Cele mai solicitate meserii sunt cele din industria uşoară, cu 1427 de locuri.

Cele mai multe posturi de mun­că pentru acest segment sunt des­tinate cusătoreselor din industria uşoară – 742 şi celor din industria confecţiilor – 514.

Există locuri vacante şi pentru muncitori necalificaţi, cei mai so­licitaţi fiind muncitorii auxiliari – 318 şi muncitorii necalificaţi în agricultură – 139.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocupa­rea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.anga­jat.md, unde sunt plasate locurile vacante oferite de fiecare agenţie teritorială, pe profesii.

Totodată, pe site-ul anofm.md, la rubrica ANOFM/Structura, gă­siţi adresele agenţiilor teritoriale, unde vă puteţi adresa pentru a afla mai multe detalii despre locurile de muncă ce vă interesează din raio­nul/municipiul în care locuiţi.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand