28 februarie 2024
Chisinau
Social

Conflictul de muncă, evitat de conducerea „Minei de piatră din Mileştii Mici”

Loading
Social Conflictul de muncă, evitat de conducerea „Minei de piatră din Mileştii Mici”
Conflictul de muncă, evitat de conducerea „Minei de piatră din Mileştii Mici”

 

 

mina-milestii-mici

Foto: Sindicons

Conducătorul ÎS „Mina de piatră din Mileştii Mici” a dat curs solicitării din partea mem­brilor comitetului sindical de la unitate de a purta negocieri pe marginea unei liste de revendicări, înaintate de reprezentanţii sa­lariaţilor.

 

Oleg Mîrleanu, vicepreşedintele Federaţiei „Sin­dicons”, a precizat pentru „Vocea poporului” că, în cadrul întrunirii Comisiei pentru dialog social anga­jator–salariaţi, după mai multe ore de consultări și negocieri, părţile au convenit asupra modalităţii şi termenelor de soluţionare a fiecărei revendicări în parte. Toate angajamentele părţilor au fost fixate într-un proces-verbal.

La negocieri au participat şi reprezentanţi ai Fede­raţiei „Sindicons”.

Astfel, revendicările au fost examinate în termenele prevăzute de legislația muncii, iar în acest fel, admi­nistraţia întreprinderii a evitat declanşarea unui con­flict colectiv de muncă.

De menţionat că, din cauza nerespectării legislaţiei muncii, pe 25 februarie curent, salariaţii de la ÎS „Mina de piatră din Mileştii Mici” au înaintat angajatorului o serie de revendicări. Printre acestea se numără achita­rea datoriilor salariale pe mai multe luni şi a cotizaţi­ilor sindicale, a datoriilor faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat şi al celor obligatorii de asistenţă medi­cală, precum şi lichidarea abaterilor de la normele de securitate şi sănătate în muncă în vigoare.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand