28 februarie 2024
Chisinau
Varia

Un mărțișor de la FSCM pentru cei nevoiași

Loading
Varia Un mărțișor de la FSCM pentru cei nevoiași
Un mărțișor de la FSCM pentru cei nevoiași

 

 

concert-fscm

Foto: fscm.md

În prima zi de primăvară, Federația Sindicatelor din Comunicații, împreună cu organizațiile membre, a or­ganizat un concert de cari­tate cu genericul „Un mărțișor pentru copii”. Activita­tea filantropică a fost desfășurată în incinta Filar­monicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

 

Scopul acestei acțiuni nu a fost doar de a colecta fonduri bănești care vor veni în ajutorul copiilor cu dizabilități, dar și de a-i sensibiliza pe salariați ca pe viitor aceștia să fie mai indulgenți, mai înțelegători cu colegii care au un copil bolnav.

„În unele cazuri, în colectivele de muncă nici nu se știe că un co­leg are un copil invalid. Mult face o vorbă bună spusă la momentul potrivit, să-l susțină atunci când se întâmplă să aibă nevoie de o oră ca să tragă o fugă acasă să vadă ce face copilul bolnav. Aceste familii au nevoie de susținere. Înțelegerea e mult mai importantă decât banii”, a declarat Ion Pîrgaru, președintele FSCM, căruia îi și aparține ideea de a organiza această acțiune.

La concert au participat artiștii Anișoara Puică, Ana Munteanu, formația „ProBachus”, Mirela Bra­ga, Viviana Stribițchi și Orchestra de muzică populară „Folclor”, di­rijată de Petre Neamțu. Doar din vânzarea biletelor pentru concert a fost acumulată suma de 37.500 de lei. Iar suma totală a donațiilor generoase va fi anunțată săptămâ­na viitoare. Toți acești bani vor fi repartizați familiilor unde există copii cu dizabilități.

Președintele FSCM susține că a rămas plăcut surprins de fe­lul cum au reacționat membrii organizațiilor sindicale din cadrul FSCM. „A fost un concert de zile mari. Sala a fost arhiplină. Toa­tă lumea s-a distrat, iar donațiile au fost făcute din toată inima”, a menționat Ion Pîrgaru.

Federația Sindicatelor din Comunicații exprimă sincere mulțu-miri și înalta considerație tuturor celor care au contribuit la susține-rea acestor copii, administrației Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” pentru găzduire și ospitalitate, artiștilor care au fost receptivi și au evoluat la acest con­cert, liderilor sindicali și tuturor celor care au binevoit să participe la această acțiune.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand