21 februarie 2024
Chisinau
Sanatate

Sistem informațional de evidență a resurselor umane din medicină

Loading
Sanatate Sistem informațional de evidență a resurselor umane din medicină

 

 

medicina

Foto: vocea.md

Un sistem informaţional de evidență a re­surselor umane din medicină a fost lansat, recent, de reprezentanţii ministerului de re­sort şi ai Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din ţara noastră.

 

Sistemul va permite să fie monitorizată situația re­surselor umane şi va servi la gestionarea mai multor aspecte legate de acestea, inclusiv angajarea și mobi­litatea specialiştilor, fluctuațiile și fluxurile acestora, posturile aprobate și suplinite, instruirea continuă, analiza tendințelor de migrație, planificarea forței de muncă în domeniu.

Elaborarea acestui sistem a fost inițiată în 2009, iar în 2013-2014 circa 400 de specialiști din cadrul instituțiilor medicale au fost instruiți în gestionarea lui. La ora actuală, această bază de date include 59 de mii de angajaţi din sistemul de sănătate, inclusiv din sectorul privat.

Din 2013, toate instituțiile medicale din ţara noastră sunt obligate să introducă în acest sistem date despre personal, iar instituțiile de învățământ din domeniu – despre absolvenții care și-au luat diploma de licență.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand