5 martie 2024
Chisinau
Sanatate

Decesul în urma unui atac de cord, calificat ca accident în afara muncii

Loading
Sanatate Decesul în urma unui atac de cord, calificat ca accident în afara muncii
Decesul în urma unui atac de cord, calificat ca accident în afara muncii

 

 

atac-de-cord

Foto: gorjeanul.ro

Un bărbat de 53 de ani, angajat al Cooperati­vei de Producţie „Mina-Făurari” din satul Fă­ureşti, municipiul Chişinău, a decedat, recent, la puţin timp după ce a ajuns la serviciu.

 

Potrivit specialistului în securitate şi sănătate în muncă de la Federaţia „Sindicons”, Tudor Rusu, chiar din start, salariatul s-a plâns paznicului de la unitate că se simte rău. După aceea s-a dus în vestiar pentru a-şi îmbrăca hainele de lucru, unde s-a întins pe un scaun lung şi a suferit un atac de cord, iar în scurt timp a decedat.

În prezent, cazul este în proces de cercetare şi se aşteaptă să fie finalizată expertiza medico-legală. Tu­dor Rusu a precizat că, de regulă, cazurile de acest gen sunt calificate ca accidente în afara muncii, iar legea nu prevede acordarea unor despăgubiri familiilor ce­lor decedaţi.

Ion Raileanu, preşedintele comitetului sindical de la Cooperativa de Producţie „Mina-Făurari”, a specifi­cat că salariatul era căsătorit şi avea patru copii, iar cel mai mic dintre aceştia are acum 11 ani.

Conform spuselor sale, bărbatul nu era în evidenţă la medic şi nici în cadrul comisiilor medicale pe care le trecea o dată la 12 luni la iniţiativa angajatorului, nu i-au fost depistate probleme de sănătate. Mai mult, colegii şi apropiaţii lui susţin că nu cunosc să fi avut vreo problemă sau conflict care să-i poată cauza un atac de cord.

Salariatul a lucrat la unitatea respectivă din 2003, iar din 2009 a exercitat funcţia de macaragiu.

În urma decesului, angajatorul a achitat familiei sa­lariatului plata pentru decembrie şi zilele lucrate din ianuarie, un ajutor material, precum şi a făcut rost de unele lucruri necesare pentru înmormântare.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand