3 decembrie 2023
Chisinau
Auto

Sfaturi utile pentru a împiedica furtul mașinii

Loading
Auto Sfaturi utile pentru a împiedica furtul mașinii
Sfaturi utile pentru a împiedica furtul mașinii

 

 

furt-automobil

Foto: autovit.ro

Furturile de mașini sunt în continuare o problemă majoră atât în Moldova, cât și în alte țări europene. Ast­fel, este important să ai acest aspect în vede­re indiferent că ești în orașul tău sau ai plecat în vacanță. La fel de im­portant este faptul că mașina ta poate fi o țintă pentru cei care fură din mașini. Un geam spart atunci când ești în concediu poate însem­na o vacanță ratată. Iată câteva aspecte esențiale pentru a te proteja de astfel de incidente.

 

1. Închide mașina

 

Poate părea cel mai sim­plu sfat, însă este foarte important să închizi ușile, geamurile și trapa atunci când pleci de la mașină. Un hoț experimentat are nevo­ie doar de câțiva centimetri de geam deschis pentru a descuia o ușă. Așadar, chiar dacă vrei să lași geamul sau trapa deschisă pentru ventilație, recomandarea este să nu o faci.

 

2. Ai grijă unde parchezi

 

Când nu parchezi acasă, este foarte important unde lași mașina. Încearcă, pe cât posibil, să parchezi în locuri luminoase și cât mai circulate. Astfel, vei descu­raja hoți, care preferă să lu­creze în zone mai puțin vi­zibile. Dacă ai la dispoziție un garaj sau o parcare în­chisă folosește-o. Pentru un minut pierdut mașina ta va fi în siguranță.

 

3. Nu lăsa obiecte la vedere în habitaclu

 

Este foarte important ca în habitaclu, la vedere, să nu existe nimic care ar pu­tea tenta un hoț să spargă mașina. Nu lăsa nimic la ve­dere, chiar dacă este vorba despre o sacoșă goală. De asemenea, dacă folosești un sistem de navigație ex­tern este recomandat să nu lași ventuza atașată de parbriz și este bine chiar să ștergi urma pe care o lasă pe geam. Acestea sunt indi­cii pe care hoții le urmăresc și care îi pot face să creadă că sistemul de navigație este ascuns în mașină sau în torpedou.

 

4. Nu lăsa motorul pornit când pleci de lângă mașină

 

Sunt multe cazuri sem­nalate cu astfel de inciden­te, mai ales în benzinării, în țările din Europa de Est. Nu este nevoie de mai mult de câteva secunde pentru ca un hoț ce așteaptă mo­mentul potrivit să treacă la acțiune. După ce alimen­tezi, încuie mașina complet și apoi mergi să plătești.

 

5. Atenție mare dacă ești lovit în împrejurări dubioase

 

O metodă de a fura ma-șina este cea prin care ci­neva te lovește intenționat, iar apoi mașina îți este fu­rată când cobori pentru a verifica pagubele.

Dacă ceva îți pare sus­pect sună la poliție și aș-teaptă în mașină, cu ușile închise, până la venirea acesteia.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand