28 februarie 2024
Chisinau
Auto

Echipamente opționale care merită achiziționate

Loading
Auto Echipamente opționale care merită achiziționate
Echipamente opționale care merită achiziționate

 

 

salon-auto

Foto: 4tuning.ro

Indiferent că vorbim de un model nou sau de unul second-hand, fie­care pleacă pe drumul achiziției cu o listă de echipamente pe care și le dorește pentru viitoa­rea sa mașină. În cele ce urmează vom analiza câteva dintre cele mai importante echipamen­te ale mașinilor moder­ne pentru a vedea dacă merită achiziționate sau nu.

 

Scaunele ergonomice/confort/ sport

 

Majoritatea constructo­rilor auto oferă pentru mo­delele lor mai multe tipuri de scaune. Deși acestea sunt ignorate de cei mai mulți dintre noi, ele sunt extrem de importante, fiind res­ponsabile pentru confort în fiecare minut pe care îl pe­trecem la volanul mașinii. Este util să cântărești foar­te atent opțiunile și, de cele mai multe ori, este foarte bine să aloci buget pentru scaune.

 

Farurile cu xenon/led/ adaptive

 

Tehnologia sistemelor de iluminare a evoluat foarte mult în ultimii ani. Acum, xenonul a devenit standard pentru anumite mașini, iar farurile cu teh­nologie LED nu mai sunt demult o prezență episo­dică. De principiu, un far cu xenon va lumina mai bine decât unul cu halogen. Diferența dintre xenon și LED nu este atât de mare ca standard de iluminare, ci este mai mult una de or­din al eficienței energetice. Oricum, farurile cu xenon sunt momentan alegerea optimă, iar dacă sunt și adaptive în viraje, cu atât mai bine. Mai nou, farurile au o funcționare inteligen­tă, cu moduri speciale în funcție de viteza de depla­sare și vreme.

 

Senzorii de parcare

 

“Eu știu foarte bine să parchez, nu am nevoie de așa ceva”. Corect, dar poate că asta era valabil la mașinile vechi, deoarece modelele noi cu designul lor sofisti­cat neglijează foarte mult vizibilitatea, ceea ce se tra­duce prin dificultăți la par­care.

Atunci când te-ai hotărât asupra unui model anali­zează atent modul cum vezi spre înainte și spre spate și alege senzorii de parca­re sau nu în cunoștință de cauză. Nu te baza doar pe experiențele anterioare.

 

Trenul de rulare adaptiv

 

Un tren de rulare adap­tiv va facilita alegerea mai multor setări pentru tăria amortizoarelor, ceea ce va adapta modul cum reacțio-nează mașina în funcție de suprafața pe care se rulează sau în funcție de ceea ce își dorește șoferul. În practi­că, trenul de rulare adaptiv aduce multă flexibilitate și mai mult rafinament pen­tru amortizare.

Sistemele opționale pre­supun mereu cheltuieli su­plimentare, dar majoritatea îți fac viața la volan mult mai ușoară și mai plăcută.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand