11 decembrie 2023
Chisinau
Economie

Un nou grant american, acordat ţării noastre prin Programul „Compact”

Loading
Economie Un nou grant american, acordat ţării noastre prin Programul „Compact”
Un nou grant american, acordat ţării noastre prin Programul „Compact”

 

 

drum-renovat-moldova

Foto: unimedia.md

Reprezentanţii Guvernului de la Chişinău au iniţiat activităţi de implementare a pro­cedurilor legale necesare pentru determi­narea caracterului eligibil al ţării noastre pentru a beneficia de un nou proiect de asistenţă sub formă de grant din partea SUA prin intermediul Programului „Com­pact”, implementat de Corporaţia „Provo­cările Mileniului”.

 

Acest tip de asistenţă este acordat unor ţări care au fost calificate drept eligibile în baza mai multor criterii şi este valorificat pe parcursul câtorva ani în scopul reducerii sărăciei şi al stimulării creşterii economice.

Astfel, factorii guvernamentali din ţara noastră au decis să fie creat un grup de lucru care va evalua performanţele înregistrate de Republica Moldova în ultimii cinci ani în cadrul implementării primului program „Compact”. Acelaşi grup de lucru va sta­bili ce acţiuni sunt necesare pentru a asigura carac­terul eligibil al ţării noastre pentru a primi un nou grant din partea Corporaţiei americane „Provocările Mileniului”.

În context, premierul Iurie Leancă a accentuat necesitatea de a intensifica lupta cu corupţia, a con­solida securitatea energetică şi de a atrage investiţii prin prisma unui grad mai sporit de transparenţă, responsabilitate, dar şi supremaţie a legii.

Ţara noastră a beneficiat, în ultimii cinci ani, de asistenţă sub formă de grant din partea Programu­lui Compact al Corporaţiei „Provocările Mileniului” în valoare de 262 de milioane de dolari pentru pro­iecte de reabilitare a drumurilor naţionale şi a siste­melor de irigare.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand