27 februarie 2024
Chisinau
Varia

A apărut numărul şapte al suplimentului „Obiectiv European. Să vorbim despre Europa”

Loading
Varia A apărut numărul şapte al suplimentului „Obiectiv European. Să vorbim despre Europa”
A apărut numărul şapte al suplimentului „Obiectiv European. Să vorbim despre Europa”

 

 

OE7

Foto: vocea.md

În ediţia curentă, Leonid Litra, expert la institutul de Politică mondială din Kiev vorbeşte, în cadrul unui interviu, despre importanţa alegerilor din 30 noiembrie pentru Republica Moldova, dar şi despre eventuale consecinţe ale rezultatelor scrutinului. Expertul spune că ideea europenizării trebuie să fie promovata fără întreruperi şi abateri.

 

Suplimentul mai prezintă un reportaj de la darea în exploatare a traseului Sărăteni-Soroca de 93 de kilometri care trece prin 14 sate din raioanele Teleneşti, Floreşti şi Soroca şi care a devenit motiv de mândrie pentru întreaga zonă. De asemenea, este prezentat un reportaj despre investiţiile europene în traseele moldoveneşti.

Nicu Popescu, senior analist la Institutul de Studii de Securitate al Uniunii Europene de la Paris şi specialist în relaţii UE-Rusia şi spaţiul post-sovietic, continuă să demolează miturile legate de Uniunea Euroasiatică în articolul „Uniunea Euroasiatică, între realitate şi imaginaţie (II)”.

La rubrica „Europa care ne inspiră”, Dorina Baltag, autoarea portalului www.norocolanda.nl care locuieşte de cinci ani în Olanda enumeră 10 lucruri din ţara lalelelor care pot inspira Moldova, iar bloggerul Vitalie Vovc descrie alte 10 lucruri din Franţa.

 

Acces: PDF

„Obiectiv european: Să vorbim despre Europa” nr. 7, noiembrie 2014 (RO)

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand