28 februarie 2024
Chisinau
Varia

Obiectiv îndeplinit! 1.000.000 de euro au fost colectaţi pentru modernizarea maternității Mamei și Copilului

Loading
Varia Obiectiv îndeplinit! 1.000.000 de euro au fost colectaţi pentru modernizarea maternității Mamei și Copilului
Obiectiv îndeplinit! 1.000.000 de euro au fost colectaţi pentru modernizarea maternității Mamei și Copilului

 

 

renaste-moldova

Campania Renaşte Moldova şi-a atins cu succes obiectivul, iar din acest moment In­stitutul Mamei și Copilului are la dispoziție 1 milion de euro pentru lucrările de moder­nizare și dotare cu tehnică medicală, în be­neficiul mamelor și copiilor.

 

Anunțul a fost făcut la finalul a 12 ore de donații maraton, de către inițiatorul campaniei, Vlad Pla­hotniuc, și de Andreea Marin, cea care a găzduit Te­lemaratonul Renaște Moldova. Cei doi au mers împreună la Institutul Mamei și Copilului, pentru a înmâna conducerii maternității certificatul cu suma colectată duminică.

Vlad Plahotniuc s-a declarat profund impresi­onat de modul în care s-au implicat moldovenii din întreaga țară în această campanie socială. El a amintit că la această maternitate s-au născut cei doi feciori ai săi. „Am considerat că e extrem de im­portant să avem grijă de primele zile din viaţa co­piilor din această ţară”, a motivat Vlad Plahotniuc determinarea sa de a desfășura o campanie socială pentru modernizarea celei mai mari maternități din Moldova.

„Solidaritatea moldovenilor vorbeşte de la sine despre acest popor! Cu astfel de campanii, cu ast­fel de momente, nu se poate ca Moldova să nu aibă un viitor frumos!”, a spus și Andreea Marin, care a mulţumit tuturor moldovenilor pentru solidaritatea şi generozitatea de care au dat dovadă pe parcursul unei zile emoţionante în care au fost făcute donații. Astfel, au fost colectați 411.735 de lei din donații ale oamenilor din întreaga țară. În plus, fundaţia Ede­lweiss a adăugat restul sumei necesare până la atin­gerea obiectivului, respectiv 566.998 de lei.

Pe tot parcursul zilei, moldovenii au oferit do­vezi impresionante de generozitate, participând în număr mare la Telemaratonul Renaşte Moldova cu donaţii. Personalităţile din call-center-ul Telemara­tonului au răspuns întreaga zi apelurilor telefonice la linia specială pentru donaţii, care a fost extrem de solicitată. Oamenii au sunat atât din ţară, cât şi din străinătate – din România, Italia, Portugalia, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii – mulţi dintre ei având istorii personale legate de Institutul Mamei şi Copilului.

Foarte multe familii, cu copii şi bunei, dar şi gru­puri de colegi sau prieteni au mers cu donaţii la bo­xele de colectare ale campaniei. Personalul medical de la Institutul Mamei şi Copilului a oferit salariul pe o zi de muncă.

Duminică, invitaţi de seamă au fost prezenţi în studioul Publika TV sau în legătură telefonică, pen­tru a susţine campania. Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă, a venit însoţit de fami­lie pentru a transmite un mesaj de solidaritate, iar îndrăgita soprană Valentina Naforniţa i-a încurajat pe moldoveni să participe la campanie, într-o inter­venţie telefonică.

Precizăm că din cei 411.735 de lei colectaţi în ca­drul Telemaratonului, 50.340 s-au strâns din ape­lurile telefonice, 33.165 din SMS-uri, în timp ce la punctele de colectare s-au adunat 162.164 de lei la sediul Publika TV, 76.062 în Bălţi, 51.169 în Cahul şi 38.835 la sediul IMC. Fundaţia Edelweiss a ofe­rit, la finalul Telemaratonului, o donaţie de 566.998 de lei.

„Meritele aparţin în primul rând moldovenilor, care s-au mobilizat extraordinar pentru o cauză bună. Avem un rezultat concret. Nu ne vom opri aici, mai sunt multe de făcut în această țară”, a conchis Vlad Plahotniuc.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand