7 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Tinerii, asistaţi de sindicate la angajare

Loading
Без рубрики Tinerii, asistaţi de sindicate la angajare
Tinerii, asistaţi de sindicate la angajare

 

 

campanie-de-informare

Foto: vocea.md

„Campania de informare organizată, recent, cu oca­zia Zilei Mondiale a Muncii Decente, şi-a atins scopul, iar cel mai important rezul­tat este faptul că am reuşit să avem discuţii cu foarte mulţi tineri”, a apreciat, pentru „Vocea poporului”, preşedinta Consiliului de Tineret al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Stela Stratila-Sîrbu.

 

Pe parcursul acestei acţiuni a avut loc o comunicare direc­tă cu tinerii din oraşele în care s-au deplasat reprezentanţii Consiliului de Tineret al CNSM. „Sper că informaţiile care le-au fost oferite le vor fi de folos pentru a reuşi să obţină condiţii decente de muncă la angajare”, a remarcat Stela Stratila-Sîrbu.

Întâlnirile organizate în cadrul campaniei au cuprins peste 20 de instituţii de învă­ţământ din şase raioane şi un municipiu din nordul ţării. La acestea se mai adaugă şi o mul­titudine de salariaţi, inclusiv ti­neri, care au trecut pe la cortul instalat în zonele cele mai aglo­merate din aceste localităţi sau au dialogat cu membrii echipei de campanie, care au cutreierat principalele artere ale acestor oraşe, înarmaţi cu materiale in­formative.

Salariaţii au fost informaţi şi despre faptul că, atunci când merg să se angajeze, pot bene­ficia chiar din start de asistenţă din partea sindicatelor care le apără drepturile şi interesele pe piaţa forţei de muncă.

Actuala campanie de infor­mare a fost deja a patra acţiu­ne de acest gen desfăşurată de reprezentanţii Consiliului de Tineret al CNSM în ultimii doi ani. Această ediţie a cuprins oraşele Orhei, Soroca, Drochia, Râşcani, Edineţ, Briceni, pre­cum şi municipiul Bălţi.

Mai mulţi tineri care au discutat cu specialiştii Depar­tamentului informaţional al CNSM au menționat că, dato­rită acestei campanii, au putut afla informații noi despre acti­vitatea și rezultatele acțiunilor întreprinse de mișcarea sindi­cală, dar și despre avantajele apartenenței la sindicat. Scopul campaniei a fost de a informa populaţia despre drepturile în domeniul relaţiilor de muncă, modalităţile de apărare a aces­tora şi rolul sindicatelor în pro­cesul respectiv.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand