11 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Lădița de aur cu basme nemuritoare ucrainene a fost deschisă la Ovidius

Loading
Без рубрики Lădița de aur cu basme nemuritoare ucrainene a fost deschisă la Ovidius
Lădița de aur cu basme nemuritoare ucrainene a fost deschisă la Ovidius

 

 

biblioteca-ovidius

Foto: bibliotecaovidius.blogspot.com

Luna septembrie este deosebită prin mai mul­te aspecte. În primul rând, după vacanța cea mare, toți copiii merg la școală fiind chemați de primul clopoțel. Septembrie mai este la intersecția a două ano­timpuri. Deși afară se mai menține tempera­tura înaltă, oricum, vara cedează în drepturi. Și la biblioteca Ovidius din capitală, septembrie a venit cu surprize.

 

Aici, pentru copii a fost deschisă Lădița de aur a poveștilor populare ucraine­ne cu basmul „Ivan, ucigașul de balauri” din colecția „Basme nemuritoare”, nr. 15. Mulți copii reveniți din vacanță au asistat la lecturile bibliotecarei Viorica Mora­ru. Pe lângă elevii claselor primare, la „Ora lecturilor” a fost prezentă și o grupă de pici de la Grădinița nr. 53, din sectorul Centru.

Copiii au ascultat basmul, au caracterizat eroii, apoi au dat frâu liber amintirilor despre pățaniile din timpul verii. Satisfăcuți de clipele reîntâlnirii, ei vor reveni la următoarea „Oră de lectură” miercurea viitoare.

Pentru această zi, a fost programată „Povestea cioba­nului”, ecranizare în desene animate a basmului ucrai­nean cu aceeași denumire.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand