11 decembrie 2023
Chisinau
Auto

Riscă amenzi, dacă nu şi-au instalat plăcuţe galbene la vehicule

Loading
Auto Riscă amenzi, dacă nu şi-au instalat plăcuţe galbene la vehicule
Riscă amenzi, dacă nu şi-au instalat plăcuţe galbene la vehicule

 

 

placute-galbene

Foto: cuvintul.md

După ce plăcuţele galbene pentru transportul de călă­tori au intrat în vigoare din 1 martie 2014, conducătorii auto implicaţi în transpor­tarea pasagerilor au avut la dispoziţie şase luni pen­tru schimbarea numerelor de înmatriculare.

 

Potrivit autorităţilor, până acum au fost eliberate peste 2.500 de plăcuţe de înmatricu­lare galbene. Astfel, putem con­stata că doar 1/3 din numărul total de conducători auto s-au conformat noilor prevederi.

Totodată, responsabilii afir­mă că atribuirea unor numere speciale pentru transportul de călători se bazează pe experiența europeană. Controalele trans­portului de călători pe criteriul culorii plăcii de înmatriculare asigură o verificare mai strictă a respectării normelor legale care reglementează circulația pe drumurile naționale.

Plăcile de înmatriculare de culoare galbenă sunt eliberate agenților economici care deţin licenţă pentru genul de activita­te „Transportul auto de călători în folos public” și au permisul de activitate pe rută şi scrisoa­rea de confirmare privind an­trenarea vehiculului în deser­virea rutei regulate, eliberate de Instituţia publică „Agenţia Naţională Transport Auto”.

Anterior, uniunea transpor­tatorilor și drumarilor a solici­tat abrogarea hotărârii Guver­nului despre introducerea din 1 septembrie 2014 a numerelor de înmatriculare de culoare galbenă pentru transportul de călători.

În cadrul unei ședințe în care a fost examinat apelul, participanții au căzut de acord că solicitarea Uniunii transpor­tatorilor și drumarilor este ne­întemeiată și toți conducătorii auto implicați în transportarea pasagerilor sunt obligați să se conformeze noilor prevederi legale. În transportarea pasage­rilor sunt implicate circa nouă mii de unități de transport.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand