8 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Cele mai scumpe achiziţii din fotbalul internaţional în 2014

Loading
Без рубрики Cele mai scumpe achiziţii din fotbalul internaţional în 2014
Cele mai scumpe achiziţii din fotbalul internaţional în 2014

 

 

man-ntd-transfers-2014

Colaj: vocea.md

Granzii din Europa au aruncat în această vară milioane de euro în goana după vedete. Cluburile din campionatul englez au fost cele mai active la acest ca­pitol. Bogaţii din Premier League au cheltuit peste un miliard de euro fiind pri­mii în topul achiziţiilor.

 

Premier League a dominat în luptele pe piaţa transferurilor din această vară. Astfel, cele 20 de cluburi din campionatul en­glez au cheltuit circa 1 miliard de euro, lider fiind Manchester United, după ce a făcut o inves­tiţie de aproape 200 milioane de euro.

Pe locul doi în acest top se află campionatul Spaniei. Ibericii au scos din buzunare 482 de milioa­ne de euro. Majoritatea banilor din această sumă a fost cheltuită de Real şi Barca. Cea mai scumpă achiziţie a “galacticilor” este Ja­mes Rodriguez pentru care clu­bul regal a plătit 80 de milioane de euro, iar catalanii au dat 81 de milioane de euro pentru Luis Suarez.

Pe treapta a treia a acestui top al transferurilor se află campio­natul Italiei cu 317 milioane de euro, iar pe patru se află Bun­desliga cu tranzacţii în valoare de 284 de milioane. Top cinci este completat de campionatul francez cu 131 de milioane de euro, iar surpriza din top 10 este a doua ligă a Angliei în care s-au cheltuit 101 de milioane de euro.

Pe şapte în clasament este Portugalia cu 98 de milioane, care este urmată de Rusia cu 73 de milioane. Top 10 este comple­tat de campionatul Turciei cu 72 de milioane de euro şi prima ligă din Qatar cu 57 de milioane de euro.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand