8 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Asistenţă sindicală pentru reprezentanţii diasporei moldoveneşti

Loading
Без рубрики Asistenţă sindicală pentru reprezentanţii diasporei moldoveneşti
Asistenţă sindicală pentru reprezentanţii diasporei moldoveneşti

 

 

agrosind

Foto: arhivă personală

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură şi Alimentaţie „Agroindsind” va organiza, pe 28 august, Ziua uşilor deschi­se. Acţiunea se va desfăşura de la ora 10:00 până la 13:00, în incinta sediului federaţiei de pe str. Puşkin 26 din capitală, în biroul 210 de la etajul doi.

 

Accesul în clădire are loc pe uşa de intrare din­spre str. Puşkin, colţ cu bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, din imediata apropiere a Pieţei Marii Adunări Na­ţionale.

Ziua uşilor deschise este destinată, în special, moldovenilor care lucrează sau preconizează să plece la muncă peste hotare. Aceştia se pot adresa pentru a primi consultaţii axate pe stabilirea con­tactelor cu sindicatele din ramura agroindustrială din ţările unde muncesc pentru protejarea dreptu­rilor social-economice.

Consultaţiile vor viza, de asemenea, aspecte lega­te de reprezentarea intereselor diasporei moldove­neşti prin intermediul conlucrării între sindicatele înrudite din ţara noastră şi statele în care muncesc conaţionali de-ai noştri. Alte chestiuni cu care se pot adresa vizitatorii „Agroindsind” cu ocazia des­făşurării Zilei uşilor deschise pot viza soluţionarea situaţiilor de conflict între angajaţi şi patron, inclu­siv în cazul prestării de muncă „la negru”, precum şi posibilitatea de a obţine un salariu decent.

Persoanele interesate pot primi consultaţii şi prin intermediul portalului Federaţiei „Agroind­sind” – agroindsind.md sau al telefonului – 022. 21.25.39, faxului 022.22.23.24. Solicitările în acest caz trebuie adresate secretariatului „Agroindsind”.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand