7 decembrie 2023
Chisinau
Social

La Ceadâr–Lunga a fost inaugurat un incubator de afaceri

Loading
Social La Ceadâr–Lunga a fost inaugurat un incubator de afaceri
La Ceadâr–Lunga a fost inaugurat un incubator de afaceri

 

 

incubator

Foto: asmarterplanet.com

La Ceadâr–Lunga a fost deschis un Incubator de afaceri, instituţie cre­ată cu scopul de a instrui, consulta şi finanţa antreprenori în vederea formării unor companii rezidenţi­ale. Incubatoarele de afaceri tre­buie să constituie, conform decla­raţiilor Guvernului, baza pentru dezvoltarea economiei naţionale.

 

Incubatorul de afaceri din Ceadâr–Lunga va găzdui, la etapa iniţială, 12 între­prinderi din diferite sectoare ale economi­ei, care vor crea cel puţin 32 de locuri de muncă. Până la sfârşitul acestui an, insti­tuţia va putea incuba 22 de companii mici, cu circa 60 de locuri de muncă, iar rezi­denţii vor beneficia de spaţii de producere şi oficii la preţredus. Cel puţin 30% din companiile rezidente vor fi orientate spre producere (energie regenerabilă, produse ecologice etc.), iar restul vor presta ser­vicii, cum ar fi contabilitate, consultanţă juridică, proiectări, servicii de cusut, repa­raţie a încălţămintei, mobilierului ş.a.

Acest Incubator de afaceri este al şapte­lea la noi în ţară, iar până la sfârşitul anu­lui curent sau la începutul anului viitor se vor deschide încă două.

Prezent la eveniment, Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei UE în Republica Mol­dova, a remarcat că scopul creării unor astfel de incubatoare este de a ajuta în­treprinzătorii să treacă de prima treaptă a iniţierii unei afaceri, pentru ca ulterior, după aproximativ trei ani, cât va dura in­struirea, ei să-şi poată dezvolta o afacere mai mare. „Important este să le oferim oamenilor posibilitatea să-şi construiască viitorul. Acest proiect se înscrie în cadrul ajutorului regional oferit de UE şi acest ajutor va continua”, a subliniat diploma­tul european.

Incubatorul de afaceri din Ceadâr-Lun­ga a fost creat în baza Matricei de politici pentru Programul de suport sectorial „Sti­mularea Economică în Zonele Rurale”, fi­nanţat de UE, în concordanţă cu priorită­ţile Guvernului Republicii Moldova.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand