8 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

La insistența sindicatelor, salariații de la S.A. ”Cereale-Flor” își vor primi restanțele salariile până la sfârșitul lunii august 2014

Loading
Без рубрики La insistența sindicatelor, salariații de la S.A. ”Cereale-Flor” își vor primi restanțele salariile până la sfârșitul lunii august 2014

 

 

protest

Foto: sindicate.md

Angajații de la Combinatul de produse cerealiere (CPC) S.A „Cereale-Flor” din satul Gura Camencii, raionul Florești, își vor primi restanțele salariale, acumulate pe o perioadă de 3 luni, până la sfitșitul lunii august curent. Despre aceasta a comunicat marți, 12 august curent, Ion Crețu, directorul S.A. ”Cereale-Flor”, după ce angajații de la întreprindere au organizat o acțiune de protest.

 

În cadrul acțiunii, circa 40 de angajați, membri de sindicat, au cerut administrației întreprinderii să le fie achitate datoriile salariale, acumulate pe o perioadă de trei luni, în valoare de circa 700 mii de lei.

”La întreprindere nu se respectă drepturile elementare pe care le are un salariat la o muncă decentă. Există numeroase probleme și în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă. Totodată, administrația întreprinderii nu a achitat Comitetului sindical datoriile pentru cotizații sindicale, în valoare de 75 mii de lei.”,  a comunicat Grigore Bumbac, președintele Consiliului interramural al sindicatelor din raionul Florești.

Potrivit lui Ion Crețu, directorul S.A. ”Cereale-Flor”, restanțele salariale sunt datorate unor ”probleme tehnice”,  deoarece nu au fost operate anumite transferuri bănești însă problema va fi soluționată în timpul cel mai apropiat.

Angajații de la CPC S.A „Cereale-Flor” au mai comunicat că de mai mult timp situația de la întreprindere se înrăutățește din cauza administrării ineficiente a întreprinderii, iar acest fapt sporește riscul de pierdere a patrimoniului.

De asemenea, aceștia au mai adăugat că mai există și alte datorii salariale istorice care urmează să fie obținute prin judecată deoarece angajatorul nu vrea să le achite.

În context, precizăm că în luna iunie curent, Angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţie (INI), au făcut percheziţii la Combinatul de produse cerealiere S.A „Cereale-Flor”. Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru delapidare în proporţii deosebit de mari. Reprezentanții INI au comunicat în acea perioadă că întreprinderea agricolă a intrat în incapacitate de plată şi ar avea datorii enorme faţă de creditori.

În prezent, la Combinatul de produse cerealiere S.A „Cereale-Flor” activează 80 de salariați.

 

Departamentul Informațional al CNSM

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand