27 februarie 2024
Chisinau
Varia

Copiii, în siguranță la taberele de odihnă

Loading
Varia Copiii, în siguranță la taberele de odihnă
Copiii, în siguranță la taberele de odihnă

 

 

copii-la-tabara

Foto: vocea.md

În tabăra „Camping” de la Vadul lui Vodă” e mare forfotă. Suntem în plin sezon estival și nu este nici un loc liber. Toată lumea are activități. Un grup de copii mai mări­cei joacă volei, alții trimit SMS-uri la concursul „Fa­brica de staruri”, sperând să câștige persoana alea­să de ei. Asta după ce au revenit dintr-o călătorie cu vaporul pe Nistru.

 

În aceeași zi a avut loc și un flashmob împotriva consumu­lui de droguri. Apoi au vizionat un film despre efectele dis­trugătoare pe care le pot avea substanțele narcotice asupra dezvoltării copilului.

Natalia Bernaz, director ad­junct la „Camping”, cunoaște fiecare copil în parte. „La noi, fiecare copil are posibilitatea să-și manifeste talentul. Cine cântă și dansează frumos, par­ticipă la „Fabrica de staruri”, alții aleg probele sportive, pre­cum sunt volei, fotbal, șah, jo­cul de dame”, a menționat Na­talia Bernaz.

Tabăra dispune și de piscină, unde copiii se răcoresc în zile­le cu arșiță. Ce-și mai pot dori cei care se odihnesc aici? Mulți afirmă că au avut norocul să ajungă la cea mai tare tabără. Au și un slogan: „Tabăra Cam­ping e number ONE!”

Unul dintre preferații de la tabără este DJ-ul Cornel Josan, care le organizează serile disco­teci.

Copiii care au avut posibili­tatea să-și petreacă vacanța la tabăra de odihnă „Camping” de la Vadul lui Vodă se consideră norocoși. Cine i-a călcat pragul o dată, neapărat va veni și a doua oară.

Sindicatele sunt preocupa­te de odihna copiilor, dorind ca un număr cât mai mare să-și petreacă timpul frumos, ducând, în același timp, și un mod de viață sănătos în cadrul taberelor. Anul acesta, Guver­nul intenționa să aloce pentru odihna copiilor doar 11 milioa­ne de lei. Imediat, sindicatele au mers la negocieri cu Executi­vul, reușind să obțină încă cinci milioane de lei. Datorită acestui fapt, mai mulți elevi pot să-și întremeze sănătatea la tabere. S-a ajuns la înțelegerea ca să se mai aloce bani pe parcurs pen­tru odihna gratuită a copiilor.

„În condițiile înrăutățirii stării de sănătate a tinerei ge-nerații, reducerii nivelului de trai al multor familii, organi­zarea odihnei și întremarea copiilor au o importanță soci­ală majoră”, a menționat Mi­hail Hîncu, vicepreședinte al CNSM.

Sindicatele au grijă şi de pre­gătirea propriilor baze de odih­nă pentru copii. În gestiunea confederaţiei se află trei obiec­tive de acest gen: „Camping”, „Perlele Nistrului” (ambele la Vadul lui Vodă) şi „Dumbrava Albă” (Bălţi). În ultimii ani, sin­dicatele au investit în moderni­zarea lor peste 10 milioane de lei. În aceste tabere se pot odih­ni simultan 1300 de copii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand