
Foto: vocea.md
Rolul ziarului „Vocea poporului” în furnizarea informaţiilor necesare pentru membrii de sindicat a servit drept subiect principal de discuţie în cadrul unei recente întâlniri pe care au avut-o reprezentanţii Sindicatului Federativ „Sindenergo” al Lucrătorilor din Energetică cu un grup de angajaţi ai publicaţiei respective.
Preşedintele „Sindenergo”, Valerian Cristea, a menţionat în cadrul întâlnirii că, aproape un sfert de veac, echipa ziarului „Vocea poporului” a ţinut pasul cu activul sindical din ţara noastră şi a oferit informaţii de calitate despre cele mai reprezentative evenimente din toate domeniile de activitate.
„Constatăm că în condiţiile actuale, când sunt vehiculate volume enorme de informaţii, membrii de sindicat doresc acces rapid la produse de acest fel de cea mai bună calitate. În acest sens, „Vocea poporului” este un nume de referinţă pe piaţa mass-media moldovenească, este un ziar interesant şi util, care oferă cititorilor săi multe informaţii utile”, a remarcat Valerian Cristea.
În contextul actual, echipa ziarului trebuie să-şi adapteze produsul informaţional la nevoile membrilor de sindicat şi să abordeze în mod prioritar problemele ce ţin de drepturile social-economice ale oamenilor, precum şi din activitatea organizaţiilor sindicale, a adăugat vorbitorul.
La rândul său, preşedinta comitetului sindical de la CET-2 din Chişinău, Eugenia Grecov, a constatat că în prezent, la diferite întreprinderi autohtone, au loc accidente de muncă, dar accesul la aceste informaţii este restricţionat de către structurile statului. Ea a accentuat ca este necesar să fie făcute publice cauzele care duc la aceste nenorociri, pentru ca alte unităţi să poată întreprinde măsuri de profilaxie.
Eugenia Grecov a solicitat, de asemenea, ca în paginile ziarului să fie publicate informaţii mai detaliate despre subiectele discutate în cadrul Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective. Vorbitoarea s-a referit şi la faptul că problemele tinerilor care se angajează în câmpul muncii sunt discutate mai mult în cadrul unor forumuri, dar acţiunile concrete ce ar trebui întreprinse se lasă prea mult aşteptate.
În context, Svetlana Culaev, preşedinta comitetului sindical de la Întreprinderea de Stat „Energoreparaţii”, a sugerat că ar fi necesar ca în paginile ziarului să fie reflectate mai pe larg şi problemele de mediu, cum ar fi: tăierea unor arbori seculari absolut sănătoşi din unele parcuri ale capitalei. În opinia sa, ar fi bine ca liderii structurilor sindicale să-şi optimizeze cheltuielile pentru a putea aloca mai mulţi bani pentru abonarea ziarului „Vocea poporului”.
În timp ce Victoria Niţă, vicepreşedintă a comitetului sindical de la CET-1, a menţionat că ziarul oferă noutăţi interesante şi că îl citeşte cu regularitate, Liviu Belinschi, membru al aceluiaşi comitet, a sugerat că ar fi bine să fie iniţiată şi o rubrică cu anunţuri despre locurile de muncă vacante. Pe de altă parte, Serghei Cauchin, preşedintele comitetului sindical de la Î S „Moldelectrica”, a opinat că ar fi necesar să fie reflectate mai des problemele veteranilor şi subiectele legate de privatizarea întreprinderilor din sectorul energetic.
Reprezentanţii „Sindenergo” au decis la finele aceleiaşi întâlniri alocarea sumei necesare pentru abonarea, până la sfârşitul acestui an, a încă 50 de exemplare ale ziarului „Vocea poporului”.