8 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Comisia Europeană a acordat 6 mln. de euro pentru sectorul sănătate

Loading
Без рубрики Comisia Europeană a acordat 6 mln. de euro pentru sectorul sănătate

 

 

tineri-medici

Foto: mednews.md

Comisia Europeană a acordat 6 mln. de euro pentru sectorul sănătate din R. Moldova. Aceste mijloace financiare fac parte din ultima tranşă virată din suportul financiar oferit de UE pentru medicina din R. Moldova, a anunţat Andrei Usatîi, ministrul Sănătăţii, într-o con­ferinţă de presă, informează Moldpres.

 

Potrivit lui Usatîi, grantul a fost oferit pentru re­formarea serviciului de sănătate publică şi dotarea cu echipament modern a Centrului Universitar de Simu­lare în Instruirea Medicală a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

„Datorită acestui suport financiar, 10 centre de sănă­tate publică au primit echipament nou şi performant, în valoare de 3 mln. de euro. Centrul Universitar de Si­mulare în Instruirea Medicală a fost deschis în august 2013, datorită suportului Uniunii Europene, care a ofe­rit circa 1,4 mln. de euro în perioada anilor 2010–2012 pentru reconstrucţia clădirii şi 3 mln. de euro pentru echipament de instruire, în anul 2013. Astfel, au fost implementate noi tehnologii care au avantaje net su­perioare metodologiilor clasice în instruirea medica­lă, prin alinierea la cerinţele comunităţii europene”, a menţionat Andrei Usatîi.

Sistemul de sănătate din Republica Moldova bene­ficiază de asistenţă financiară din partea UE din anul 2008. Pe parcursul anilor 2008-2012, în cadrul Pro­gramului de Suport Bugetar „Susţinerea politicilor în sectorul sănătăţii», UE a oferit suport financiar în va­loare de circa 50 mln. de euro şi asistenţă tehnică în valoare de peste 3 mln. de euro.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand